A Sauber tegnap jelentette be, hogy 2013-ra leigazolta az idén a Force Indiánál versenyző Nico Hülkenberget. A németet és csapattársát, Paul di Restát is hírbe hozták idén nagycsapatokkal, a McLaren és a Ferrari listáján is ott voltak, de végül nem hívták őket.
Di Resta szerint a középcsapattól egy másik középcsapathoz való szerződés talán nem volt a legjobb döntés Hülkenberg részéről.
“Meglepett, hogy Nico elhagyja a csapatot, egy közvetlen rivális kedvéért. Hogy őszinte legyek, szerintem ez nem előrelépés. Legfeljebb ugyanaz a szint, és úgy vélem, hosszú távon a mi csapatunk a jobb választás. Nem tagadom, hogy a Saubernek volt néhány kiemelkedő eredménye, de az egyenletes teljesítmény tekintetében nagyon erősek vagyunk. Lehet, hogy a jövő év más lesz, nem tudom, hogy Nico pontosan miért döntött így” – mondta a skót.
A felvetésre, hogy Hülkenberg talán az azóta a McLaren által leszerződtetett Sergio Perezhez hasonlóan szeretne a reflektorfénybe kerülni a Sauberrel, di Resta így felelt: “Lehetséges. Mindenesetre jó ellenfél lesz a jövő évben, tetszik a kihívás.”
Egyesek úgy vélik, hogy Hülkenberg a Ferrarihoz való későbbi előrelépést készíti elő a maranellóiakkal régóta szövetségben álló svájci csapatnál, de ő maga cáfolta, hogy ez lenne a háttérben, tömör nemmel felet, amikor erről kérdezték. A német annyit azért elárult, hogy korábban “voltak megbeszélések” Ferrarival.
Hülkenberg szerződtetésével egy szabad hely maradt a Saubernél 2013-ra, és arra nem a jelenlegi versenyző, Kobajasi Kamui a fő esélyes, valószínűbbnek látszik ugyanis, hogy a hinwiliek Perez távozása után is igyekeznek majd a mexikói szponzorok kedvében járni, így a tartalékos Esteban Gutierrezt léptetik elő.
Kobajasi ezzel együtt úgy érzi, 2013-ban is lehet helye a Forma-1-ben, igaz, konkrét oka egyelőre nincs:
“Keményen kell dolgoznom a jövő évi helyemért, és bizakodó is vagyok. A maradék három versenyre kell összpontosítanom, persze az is igaz, hogy nincs már sok lehetőség, szóval nagy kérdés, mi lesz. Erre a két dologra kell most koncentrálnom, az eredményekre, és arra, hogy vagy itt vagy egy másik csapatnál helyet találjak.”  
F1: Rossz üzletet csinált Hülkenberg? 1
F1: Rossz üzletet csinált Hülkenberg? 2

F1: Rossz üzletet csinált Hülkenberg?

F1: Rossz üzletet csinált Hülkenberg?

F1: Rossz üzletet csinált Hülkenberg? 6
F1: Rossz üzletet csinált Hülkenberg? 7
F1: Rossz üzletet csinált Hülkenberg? 8
Fotó megosztása:
F1: Rossz üzletet csinált Hülkenberg? 9


“Igazság szerint semmi konkrétum nincs, de ezt érzem. Nem tudom megmagyarázni, de azt hiszem, jobb most a helyzetem. Majd meglátjuk, még három verseny van, és ha összejön pár jó eredmény, valaki alakulhat.”
 
Valamennyit lendíthet Kobajasi ügyén, hogy a Japán Nagydíjon megszerzett dobogója után végre a hazai szponzorok érdeklődése is nőtt egy kicsit.
“Szuzuka után egy kicsit nőtt az érdeklődés az F1 iránt. Ha még van egy kis időm, szerintem találhatok japán szponzorokat, Szuzuka után számos megkeresés érkezett. Nehéz megmondani, mi jöhet össze, hiszen azt sem tudom, melyik csapatról lesz szó és mekkora a kívánt keret, szóval nehéz, de ha kapok egy kis időt, szerintem több támogatót is találhatok.”