F1: Alonso cáfolta a kiborulást 2

Az olasz La Stampa a hét elején arról írt, hogy a Sebastian Vettel elérhetetlensége miatt frusztrált Fernando Alonso kiborult és jelenetet rendezett az Indiai Nagydíj időmérője után, amikor a technikai főnök, Pat Fry a hivatalos értékelésben arról beszélt, hogy a hétvégére vitt fejlesztések működtek és arra utalt, hogy a pilóták nem hoztak ki mindent az autóból.
Az olasz lap szerint Alonso azzal fenyegetőzött, hogy Twitteren közli a szurkolóival, az autó hátsó része aerodinamikai téren semmit sem fejlődött május óta, az üzenet publikálásától csak éjjel egyig tartó vita végén sikerült eltántorítani.
A hír persze gyorsan körbeszaladt mindenfelé, Alonso pedig a Twitteren reagált az egyik ezt feszegető bejegyzésre: “Akkor van gond, amikor ez nem igaz. Ez nem fair az olvasóikkal szemben” – üzente.
Összességében persze nem tagadható, hogy a bajnoki esélyeit elúszni látó Alonso az utóbbi időben kritikus hangon beszél a Ferrari fejlesztéseiről, ezt még maga az elnök, Luca di Montezemolo sem tagadja, de nincs is ezzel problémája: “Ő a világ legjobb versenyzője, ehhez kétség sem fér. Ha mond ezt-azt, akkor csakis azért, hogy még jobban hajtsa a csapatot” – mondta.
Montezemolo persze azt is elismeri, hogy a például Indiában látott 5-6. helyes időmérős szereplés nem tartható, ha el akarják kapni Vetteléket: “Ha mindig csak a harmadik vagy negyedik sorból indulunk, az nagyon megnehezíti, már-már lehetetlenné teszi a dolgunkat.”
A Ferrari a hétvégi Abu-Dzabi Nagydíjra újabb “kisebb” fejlesztéseket visz, az Amerikai Nagydíjra pedig nagyobb csomaggal készül, a héten egy újabb egyenes vonalú aerodinamikai teszten is kipróbálják az újításokat.