A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone a vesztegetési ügye, a sportágban bevezetendő költségplafon és saját születésnapja mellett a 2013-as versenynaptárról és az F1-be 2014-ben érkező turbómotorokról is beszélt.
Miután New Jersey-ből jelentették, hogy a tervekkel ellentétben mégsem tudnak futamot rendezni 2013-ban, az eredetileg húszfutamos versenynaptár megrövidült. A Forma-1-be való visszatérést jó ideje tervező Franciaország kapott az alkalmon, a Paul Ricard pálya főnöke azt mondta, ők készen állnak beugrani, ha sikerül gyorsan megegyezni. Ecclestone pozitívan reagált.
“Ami engem illet, rendben. Mi készen állunk aláírni, van tollunk, aláírhatjuk a szerződést. Hogy melyik pályán és ki fizet érte, az más kérdés, de ha ők készen állnak, mi be tudjuk illeszteni a naptárba (a Francia Nagydíjat)” – állította vasárnap.
A jó öreg Bernie a korábban a “rossz” hang és a magas költségek miatt általa ejtésre javasolt új, 1,6 literes turbós V6-os motorokat illetően is engedékenyebben beszélt, úgy tűnik, mostanra elfogadta a 2014-es bevezetést.
“Már hozzászoktunk a mostani motorokhoz, de talán meg tudjuk majd szokni az újakat is” – mondta a Hindustan Timesnak. 
A kérdésre, hogy szerinte lehetséges lenne-e, hogy hasonlóan a 2006-os V10-es/V8-as váltáshoz, 2014-ben egyes csapatok még az olcsóbb mai V8-asok lefojtott változatával álljanak rajthoz, Ecclestone határozott nemmel felelt. “Mindenkire ugyanazoknak a szabályoknak kell vonatkoznia!”