A Sauberrel idén három dobogót szerző, jövőre már a McLarennél versenyző Sergio Perez komoly megfázással küszködik, médiamegjelenéseit le kellett mondani, egyelőre bizonytalan, hogy részt vehet-e az Indiai Nagydíj holnap kezdődő edzésein. Ahhoz, hogy az időmérőn indulhasson, legalább a szombat délelőtti harmadik szabadedzésen részt kell vennie.
Perez legutóbb tavaly hagyott ki futamot, miután a Monacói Nagydíj időmérőjén a korlátnak ütközött és agyrázkódást szenvedett. Az utcai versenyen értelemszerűen nem indult, de végül a két héttel későbbi Kanadai Nagydíjon is kispadozott, mert az első edzésen úgy érezte, nem bírná a folytatást.
Akkor a McLarentől kölcsönkért, az előző évben a Saubernél versenyző Pedro de la Rosa ugrott be helyette, most – ha szükség lesz rá – valószínűleg a csapat hivatalos tartalékosa, a szintén mexikói Esteban Gutierrez veszi fel a szolgálatot.
Gutierrez a csapat egyik 2013-as versenyzőjelöltje, a mexikói támogatók örömmel látnák, ha ő kapná a távozó Perez ülését. Szintén hírbe hozták a hinwili alakulattal a Force Indiá-s Nico Hülkenberget, bár még az sem teljesen kizárható, hogy Kobajasi Kamui marad, ha sikerül megfelelő szponzori csomagot összeállítania.
“Szuzuka és Korea utána szerettem volna egy kicsit ünnepelni (a szuzukai első dobogós helyezést), de erre nem volt idő, a szponzorok felhajtásán kellett dolgoznom. Nem épp erre vágytam Szuzuka után, de ez van. A nagycsapatoknál az ilyesmi nem nagyon számít, megvan a költségvetés, de a kisebbeknél igenis kell a pénz” – mondta a Saubernél idén harmadik idényét töltő japán.
Az egyesek által már kész tényként kezelt sauberes jövőről Hülkenberget is megkérdezték Indiában, de a német nem volt hajlandó konkrét választ adni.
“Erről nem nyilatkozom. Tudom, hogy sok a találgatás a jövőmről, de spekulációkat nem akarok kommentálni, csak a versenyhétvégére akarok koncentrálni” – szögezte le az újságíróknak.
A Sauber új csapatfőnöke, az indiai származású Monisha Kaltenborn azt állította, hogy egyelőre még nem dőlt el a 2013-as felállás:
“A maga idejében közöljük majd, hogy kik lesznek a 2013-as versenyzőink. A cél, hogy a számunkra elérhető két legjobb pilótát szerezzük meg, az elsődleges kritérium pedig a sportteljesítmény.”
“Még semmi sem végleges, és nem is mondok erről többet. Időben bejelentjük majd, de még várni kell pár futamot.”