Szokatlan gesztust tesz a Ferrari az olasz haditengerészet felé az Indiai Nagydíjon. A szervezet zászlóját Fernando Alonso és Felipe Massa autójára is felfestik hétvégén, ezzel a csapat egyértelműen állást foglal egy Olaszország és India közötti, diplomáciailag roppant kiélezett ügyben.

A Ferrari két olasz tengerészt támogat akciójával, akik ellen indiai halászok meggyilkolása miatt indítottak eljárást. A maranellói közlemény szerint a zászlót azt remélve festik fel az autókra, hogy az olasz és indiai hatóságok a közeljövőben megoldást találnak a kínos ügyben.

A tengerészek egy kísérőcsapat tagjai voltak, akik egy szállítóhajót védtek a kalóztámadásoktól. Még februárban nyitottak tüzet a két halász hajójára, a hivatalos állásfoglalás szerint azért, mert kalózoknak hitték őket. Az eset nagy felháborodást keltett Indiában, a tengerészeket jelenleg is Indiában tartják fogva, ahol tárgyalásukra várnak. Az olasz álláspont ugyanakkor az, hogy mivel katonákról van szó, az eljárást hazájukban kell lefolytatni.

India hallani sem akar a kiadatásról, Olaszország erre válaszul visszahívta delhi nagykövetét, kiemelve, hogy “nagyon elégedetlen” az indiai kormány ügyben tanúsított viselkedésével.