Mivel a négy éve újjáélesztett Forma-2-es bajnokság autóit a Williams gyártja, a brit csapat az idény végén tesztlehetőséggel jutalmazza az aktuális bajnokot. Így vezetett már náluk Andy Soucek, Dean Stoneman, Mirko Bortolotti, idén pedig Luciano Bacheta ült az F1-es autó volánja mögé.
Az olasz-indiai gyökerű, de Nagy-Britanniában született és brit licenccel versenyző 22 éves pilótának tegnap, Silverstone-ban nyilt lehetősége a jutalomtesztre. Ahogy előző nap a csapat tesztelője, Susie Wolff, úgy Bacheta is a tavalyi autót, az FW33-ast vezette. Több mint egy versenytávot tett meg, így a Forma-1-es versenyengedélyre, az szuperlicencre is jogosult ezután.
“Igazán jól ment a mai nap. Voltak száraz és vizes pályás köreim is, ami tökéletes lehetőséget adott arra, hogy megismerjem az autó működését, megtanuljam, hogyan alkalmazkodik. Már önmagában a Williamsszel eltöltött idő is különleges élmény, nagyon sokat nyertem ezzel a nappal” – mondta. 
“Még csak emésztem a dolgot, és biztos vagyok benne, hogy majd csak otthon fogom fel igazán, milyen óriási volt ez. Az autót élvezet vezetni, jobb, mint bármi, amiben eddig ültem, szóval örömmel gyűjtenék még további F1-es tapasztalatokat a jövőben.” 
Bacheta 2011-ben mutatkozott be a Forma-2-ben, idén pedig öt győzelemmel és öt egyéb dobogós helyezéssel nyerte meg a 16 futamos utánpótlásszériát.