Az idény elején-közepén nem sokan fogadtak volna arra, hogy a Felipe Massa a szerződése lejárta után, 2012-t követően is a Ferrarinál maradhat, de a brazil pilóta nyáron kezdett jobban teljesíteni, a nyári szünet óta, az elmúlt öt futamon pedig Sebastian Vettel mögött már a mezőny második legeredményesebbje volt.
A formajavulás meghozta gyümölcsét, amit pár hete sejteni lehetett, vasárnap óta pedig biztosnak látszott, az mostantól hivatalos is lett: Massa 2013-ban is marad a Ferrarinál, egyéves hosszabbítást írt alá ma Maranellóban.
“Nagyon örülök ennek a szerződésnek! A Ferrari az én sportcsaládom, amióta a Forma-1-ben vagyok, csakis Maranellóban készült motor járt mögöttem, el sem tudom képzelni, hogy mást vezessek. Szeretnék köszönetet mondani Montezemolo elnök úrnak és Stefano Domenicalinak, akik mindvégig bíztak bennem a nehéz időkben is. A csapat és a szurkolók is biztosak lehetnek benne, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a Ferrari elérje a kitűzött céljait, minden egyes idényben” – mondta a 31 éves pilóta.
A csapatfőnök, Stefano Domenicali szerint Massától ezután is jó eredményekre számíthatnak:
“Örömmel hosszabbítottunk Felipével egy újabb évre. Már több mint egy évtizede a családhoz tartozik, és bizonyította, főképp az elmúlt időszakban, hogy képes a legmagasabb szinten teljesíteni, a Ferrarinál el is várjuk a pilótáktól. Mindig támogattuk Felipét, még a pályafutása nehéz időszakaiban is. Meggyőződésünk, hogy meg fogja hálálni a megújult bizalmunkat.”
A brazil versenyző 2006-ban mutatkozott be az olasz csapatnál Michael Schumacher mellett, majd 2007-2009-ben Kimi Räikkönen csapattársa volt. Legjobban 2008-ban teljesített, amikor hajszál híján világbajnok lett, de a 2009-ben a Hungaroringen történt súlyos balesete után az idény második felét kihagyta, majd a 2010-es visszatérése óta csak a Ferrari új kedvence, Fernando Alonso árnyékában versenyzett.
Massa helyével számos pilótát hoztak hírbe idén, szó volt Sergio Perezről, Adrian Sutilról, Kimi Räikkönenről, Heikki Kovalainenről, Paul di Restáról és Nico Hülkenbergről is, de Maranellóban inkább kitartottak a már ismert ember és “családtag” brazil mellett. 
Ha hinni lehet a pletykáknak, 2013 után viszont mindenképp mennie kell majd, ugyanis a Ferrari Sebastian Vettelt szeretné, ezt azonban egyelőre az olaszok és a Red Bull is cáfolja.