Lewis Hamilton az év végén hat idény után elhagyja az őt kinevelő és az F1-be juttató McLarent, hogy 2013-tól a Mercedesnél versenyezzen. Csapattársa, Jenson Button szerint ez nem valami okos lépés.
“Úgy döntött, hogy az év végén a saját útján indul el. Az ő dolga, de én személy szerint úgy gondolom, hogy nem jó döntés” – utalta arra, hogy a Mercedes nem épp versenyképes csapat.
Már a szerződéshosszabbítás körüli huzavona idején is úgy látszott, hogy a McLaren és Hamilton viszonya megromlott, az átigazolás bejelentése óta pedig végképp úgy tűnik, hogy a 2008-as bajnok körül elfogyott a levegő a csapatnál, csak megtűrt dolgozó lett.
A Koreai Nagydíj előtti csütörtökön Hamilton például kibérelt egy bowlingpályát a csapattagoknak, de aztán rá kellett döbbennie, hogy a meghívást senki nem fogadta, az ő programja helyett mindenki Button jótékonysági vacsoráján vett részt.
Az összeesküvésekre érzékenyek egyenesen úgy látják, hogy a Hamiltont Szingapúrban, Japánban és Koreában sújtó műszaki problémák sem véletlenek, a csapat így leckézteti meg a hűtlenné vált pilótát.
Button cáfolja, hogy akár kettejük kapcsolata, akár általában a csapaton belüli viszonyok megromlottak volna.  
“Nem vagyunk közeli barátok, de együtt dolgozunk és jó a munkaviszonyunk. Ha úgy látjuk, valami nincs rendben az autóval, akkor közösen dolgozunk rajta.”
“A csapat is mindent megad Lewisnak, hiszen ahogy velem, Lewisszal is esélye van a futamgyőzelemre. Semmi nem fog változni a két pilóta versenyeztetését illetően. Elképesztő, hogy mennyien milyen jólértesültek a McLarent illetően, pedig semmi nem igaz. A hangulat fantasztikus a csapaton belül. Amennyire én látom, Lewis összeszedett, még futamokat akar nyerni. Semmi sem változott, csak néhányan hiszik ezt, akik viszont széles közönséget érnek el. De jobb lenne, ha utánanéznének a valóságnak!”