F1: Nincs Twitter-balhé a McLarennél 2

Lewis Hamilton a belgiumi baki után a Japán Nagydíjat követően újra hülyeséget csinált a Twitteren: a jövőre a Mercedeshez távozó pilóta sértődötten azt csiripelte, hogy csapattársa, Jenson Button leiratkozott a követői közül, míg leendő csapattársát, Sergio Perezt felvette, a következtetés: Button nem tiszteli őt.
Hamilton nem sokkal később rájött, hogy Button soha nem is követte őt a Twitteren, azaz teljesen alaptalanul vádolta a nyilvánosság előtt, de addigra már megvolt a baj. A Koreai Nagydíj helyszínén személyesen is bocsánatot kért a kínos ügy miatt.
“Feltettem a kezem és mondtam, hogy hibáztam. Néha a pillanat hevében teszünk és mondunk olyasmit, amit nem gondolunk komolyan. Ez előfordul, bocsánatot kértem, továbbléphetünk. Kerestem telefonon, de nem tudtam elérni, mert vasárnap éjjel sokáig kimaradt, de aztán válaszolt, és itt találkoztunk is.” 
“Elég rosszul alakul ez, lehet, hogy a Twitter nem nekem való, nem is tudom. Egyrészt szeretem, mert jó, hogy megoszthatom az élményeket a szurkolókkal, de rizikós, sokan mellényúlnak vele, én is ezek közé tartozom. Egy kicsik el kell gondolkodnom ezen, remélhetőleg jobban tudom majd kezelni.”
Button szerint az egész eset fel lett fújva, és azt is elmagyarázta, hogy Perezt miért kezdte el követni és Hamiltont miért nem:
“A Twitteren milliókat lehet követni, de Lewisszal minden hétvégén találkozom. Perezt azért kezdtem követni, mert így akartam üdvözölni, csakis ezért vettem fel. Most meg már nem törölhetem, manapság már nem is szabad semmit csinálni a Twitteren… Elképesztőnek tartom, hogy itt ülünk és erről beszélünk, itt, egy Forma-1-es nagydíjon!” 
A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale azt mondta, hogy a Twitter-ügyet lezártnak tekintik, ez nem jelent további feszültséget.
“Hogy aggasztanak-e minket a csapaton belüli viszonyok a bajnokság tekintetében? Egyáltalán nem. Lewis már beszélt Jensonnal a pályán, szóval semmi okunk aggódni. Ami a Twittert illeti, nyilvánvalóan fontos része a marketingünknek, hírforrás, de vannak hátrányai is. Ez egy olyan eset, amikor megvonjuk a vállunkat, és annyit mondhatunk, ez nem sült el jól. De Lewis korrigált, beszélt Jensonnal, szóval a csapaton belül minden rendben.”
Neale szerint a két pilóta kapcsolata nem romlott meg, a szezon végéig mindenki együttműködik a közös sikerért.
“Semmiképp sem gondolom, hogy ilyen probléma lehet. Lewis úgy döntött, hogy másik csapathoz szerződik, de minden kapcsolatban előfordul az ilyen, ezt tiszteletben tartjuk. A McLarennél véget ér majd a Lewis Hamilton-történet és új fejezet kezdődik, de nem először távozik valaki egy csapattól.”
“Pillanatnyilag arra koncentrálunk, hogy jó autóval álljunk elő, öt futammal a vége előtt nagyon szoros az élmezőny, még bármi lehetséges. Akármi is legyen a szabályokkal, jelenjen meg bármi a sajtóban, a csapat a versenyzésre koncentrál és ez így is marad a szezon végéig.”