A 41 éves Monisha Kaltenborn 2000-ben csatlakozott a Sauberhez jogászként, de az indiai-osztrák hölgy csak 2010-ben, a BMW távozása után lett az újra priváttá lett csapat egyik kulcsfigurája. Előbb a vezérigazgatói posztot kapta meg, majd az alapító Peter Sauber egyharmados résztulajdonossá is tette, jelezve, hogy a következő lépés a teljes irányítás átadása lesz.
Most ez is megtörtént, Kaltenborn mostantól a Sauber csapatfőnöke, az első nő ezen a poszton a Forma-1 történetében.
“Ez a megfelelő pillanat a staféta átadására. Meggyőződésem, hogy Monisha minden szükséges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy kiváló csapatfőnök legyen, ahogy abban is teljesen biztos vagyok, hogy a vezetése alatt a csapat értékei tovább élnek. Ez nagyon fontos számomra” – mondta Sauber úr, aki korábban kijelentette, hogy 70 éves fejjel már nem nem kíván majd a pitwallon üldögélni.
“Természetesen tudatában vagyok annak, milyen felelősséggel tartozom Peter Sauber csapata iránt. Az alakulatot több mint 40 éve alapította, és jövő tavasszal lesz 20 éve, hogy a Sauber elindult az első Forma-1-es versenyén. Ezzel a negyedik legrégebbi F1-es csapat vagyunk” – kezdte Kaltenborn. 
“Egy ilyen projekt felépítése és nehéz körülmények közötti életben tartása óriási eredmény. A lécet magasra helyeztem önmagam számára, szándékom, hogy a csapatot úgy vezessem sikerek felé, ahogy azt Peter Sauber is szeretné” – tette hozzá.
A Sauber 2012-ben történetének legsikeresebb Forma-1-es idényét teljesíti, négy dobogós helyezést szereztek már, és kis szerencsével akár a futamgyőzelem is összejöhet még.
A staféta “hivatalos” átadására vasárnap kerül sor, miután szombaton Peter Sauber betölti 69. évét.