F1: A Force Indiának nagyon kell a dobogó 2

A Force India tavaly – folytatva a létrejötte óta tartó trendet – előbbre lépett a konstruktőri bajnokságban, a 6. helyen zárt.  2012-re természetesen nem lehetett más a cél, mint az 5. hely, de az igen szoros mezőnyben nem épp így alakultak a dolgok. Hiába eredményes a silverstone-i alakulat – tavaly 69 ponttal zárt, most, a szezon háromnegyedénél már 81-nél jár -, az időnként az élmezőnnyel versenyző Sauber a 6., a Force India csak a 7.
A tulajdonos-főnök Vijay Mallyát egyre jobban frusztrálja, hogy míg a svájci rivális már négy dobogó helyezést is gyűjtött, legutóbb Japánban, Kobajasi Kamuinak köszönhetően, addig ez nekik nem sikerül, pedig a 35 pontos hátrányt nem lehet másképp lefaragni.
“Azt hiszem, már így is elég erős idényünk van. Az autónak némelyik pálya jobban fekszik, némelyik kevésbé, de ha képesek vagyunk mindenütt pontokat gyűjtögetni, akkor továbbra is nyomás alatt tudjuk tartani a riválisokat. Korea feküdhet nekünk, és remélhetőleg India és Abu-Dzabi is” – mondja az indiai milliárdos. 
“Az idény kezdete óta a dobogó a célunk. Ez kell ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a 6. helyhez. Két nagyon versenyképes pilótánk van, bizonyították már, hogy a megfelelő körülmények mellett bármelyikük képes is eljutni odáig. Még öt futam van hátra, bőven lehet pontokat szerezni, mi pedig egészen addig nem adjuk fel, amíg Brazíliában le nem intik a versenyt.”
A Force India versenyzői nagyon kiegyenlítetten teljesítenek: Paul di Resta eddig nyolc, Nico Hülkenberg hét versenyen szerzett pontot idén (44 és 37 pont), legjobb eredményük egy-egy 4. hely.