Egész jól sikerült a kármentés a McLarennek Japánban, a nyolcadik, kilencedik helyről indulva negyedik, ötödik helyet hozott az istálló. Az előrelépés jó versenytempóra utal, Jenson Button bízik benne, hogy Koreára is kitart a lendület. “Erős versenyt futottunk Japánban, remélem, hogy a következő szabadedzésekre, időmérőre és versenyre is átmentjük a formát” – mondta Button.

“Korea alaposan megterheli a pilótákat: amikor azt hisszük, megvan a ritmus, a pálya váratlanul irányt vált. Az utolsó szektor majdnem olyan lassú, mint egy városi pályán, sokat elvesz a lendületből. 2010-ben nem volt túl jó versenyem, tavaly jobban ment, negyedik lettem. Ezzel együtt a koreai volt az egyetlen pálya a szezon második felében, ahol lecsúsztam a dobogóról. Az elmúlt versenyeken mutatott tempónk alapján bízom benne, hogy eddigi legjobb eredményemet érhetem el.”

Lewis Hamilton tavaly a pole-ból indult, most is jó szereplést vár. “Az autó, amellyel befejeztem a Japán Nagydíjat, nagyszerű volt” – fogalmazott Hamilton. “Szerintem erős csomagunk van Koreára. Tavaly megszereztem a pole-t, ami nagyon fontos volt számomra: egész évben hajtottam egy pole-ért, itt jött össze. Nagy megkönnyebbülés volt akkor.”

“A versenyen aztán nem tudtam tartani a lépést Sebastiannal, keményen kellett küzdenem, hogy egyáltalán pályán tartsam az autót. Eddig is megvolt bennünk a potenciál ahhoz, hogy nyerjünk Koreában, de eddig egy olyan hétvégén sem volt itt, amikor minden a kezemre játszott volna. Most ismét lendületben vagyunk, a győzelemért megyünk!”