A Ferrari már két éve küszködik azzal a problémával, hogy a szélcsatornája nem ad konzisztens adatokat, időnként egészen mást mutat a valóság, mint amit az előzetes mérések alapján várni lehetne. Az olasz csapat párhuzamosan a Toyota kölni szélcsatornáját is használta már emiatt.

A gondok mostanra sem oldódtak meg, árulta el a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, a szezon végén komoly revízió következik.
 
“A fő probléma az, hogy az adatok néha egyeznek, ez még zavarba ejtőbbé teszi a dolgot. Stefano Domenicali döntést hozott: egy időre bezárjuk a szélcsatornánkat és máshol végezzük a teszteket, hogy ellenőrizzük az adatokat és újrakalibráljuk az egészet. Eltart majd egy darabig” – mondta a Gazzetta dello Sportnak. “Nem tudom, hogy decemberben vagy januárban lesz majd, ez Domenicalin múlik, én tökéletesen megbízom benne” – tette hozzá.

Az elnök a bajnoki hajrá tekintetében is kulcsfontosságúnak tartja, hogy támaszkodni tudjanak a gyárra: “Javítanunk kell az autón, ez alapvető fontosságú, ehhez pedig biztosnak kell lennünk abban, hogy a gyárban kipróbált dolgok a pályán is beválnak.”