F1: A Saubert érdekelné Schumacher 2 Miután Michael Schumacher túl sokáig halogatta a 2013-as folytatást illető döntését, a Mercedes AMG leszerződtette Lewis Hamiltont, a hétszeres világbajnoknak nem maradt helye a csapatnál.

Egyelőre nem tudni, mit gondol a jövőről a veterán, marad-e a Mercedesnél valamilyen vezetői/tanácsadói pozícióban, esetleg máshol vállal ilyen szerepet, teljesen visszavonul az F1-ből vagy éppenséggel annyira szeretne még versenyezni, hogy más csapatnál keres ilyen munkát.

Ha az utóbbiról van szó, tulajdonképpen csak két valamelyest ésszerű megoldás látszik pillanatnyilag: a Ferrarihoz való hazatérés, vagy a Schumachert az F1-es felé a Mercedesszel közösen elindító Peter Sauber alakulata, ahol egyelőre van szabad hely.

Sauber úr már a szerződési helyzet változása előtt, Szingapúrban azt állította, hogy “azonnal” leszerződtetné Schumachert, ha szabad lenne, a múlt péntek óta felröppent spekulációk pedig a Sauber főnöknőjének, Monisha Kaltenbornnak is tetszenek, azt mondja, ők fogadnák a német ászt.

“Természetesen kellemes dolog erre a lehetőségre gondolni, nyilván meg kell fontolnunk, hogy leszerződtessünk egy hétszeres világbajnokot, ha a piacon van. Michael eddig csak nagycsapatoknál volt, akikhez nem mérhetjük magunkat” – mondta az osztrák-indiai csapatvezető a német Bildnek.

Ami a versenyképességet illeti, a svájci kiscsapat idén simán összemérhető a Mercedesszel: a nagy gyári alakulat egy győzelmet, egy 2. és egy 3. helyet gyűjtött, a Sauber két 2. és egy 3. helyet könyvelhetett el – összpontszámban sincs nagy különbség, 13 futam után a Mercedes 136 ponttal negyedik a bajnokságban, a Sauber 101 ponttal követi őket. 

Schumacher menedzsere, Sabine Kehm is megszólalt ma: “Michaelnek bőven vannak lehetőségei, de egyelőre túl kora lenne bármilyen konkrétumról beszélni.”