A 2011-es idény utolsó, tengerentúli versenyein a Sauber próbált az év eleji jobb formájához visszatérni, hogy utolérhesse az akkor a konstruktőri 6. hely felé tartó Force Indiát.

Idén a svájci alakulat néhány dobogóval és további jó helyezésekkel elhúzott, már-már a a Mercedest fenyegeti, ám az ingadozó eredmények és a Force India utóbbi időben hozott pontjai még bőven nyitottan tartják a versenyt, hiszen a silverstone-i alakulatnak 75 pontja van, míg a hinwiliek 101 egységgel állnak hat futammal a vége előtt.

2012-re a Force Indiai eredetileg az előrelépést, azaz a konstruktőri 5. helyet célozta, ez mostanra szinte lehetetlen, de a Szingapúri Nagydíjon 4. helyet szerző Paul di Resta szerint a Sauber beérése nagyon is lehetséges még.

“Őszintén szólva az 5. helyet már elérhetetlennek látom. Nagyon pechesnek kellene lenniük (a riválisoknak), nekünk pedig nagyon szerencsésnek. Azt viszont nem fogom mondani, hogy fel is adjuk, mert látható, mire vagyunk képesek” – mondta az Autosportnak a skót pilóta. “Csak nyomni kell tovább, a 6. hely is elég komoly cél lesz. A Williams is egyértelműen erősnek tűnik.”

Di Resta egyelőre nem remél a múlt hétvégihez hasonló eredményt, sőt, egyenesen tart a Japán Nagydíjtól.

“Ha van pálya, amelyik a gyenge pontjainkra világíthat rá, akkor az pont Szuzuka. Szingapúr egy kicsit különleges volt a sok bukkanóval és kerékvetővel. Remélem, hogy a következő verseny is jó lehet, de egyelőre nem mondok semmi biztosat. Még nem voltam a szimulátorban, szóval keményen dolgozom majd, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk belőle.”