F1: A Pirellinél tesztelhetne Kubica? 2 A Pirelli jelenleg Lucas di Grassival és Jaime Alguersuarival dolgozik, de igen valószínű, hogy utóbbi tesztpilóta 2013-ra visszatér a versenyzéshez. Mivel a tavaly februári ralibalesete után Robert Kubica mostanában már újra az autóversenyzésig jutott, a Pirellinél örömmel fogadnák tesztpilótaként a rehabilitálódó lengyelt.

“Valószínűbb, hogy az F1 helyett a raliban dolgozunk Roberttel, de majd meglátjuk. Jó ideje nem beszéltem már vele, de van néhány projektünk, amiben részt kaphatna, szóval igen, ez egy lehetőség” – mondta az olasz gyártó motorsportfőnöke, Paul Hembery.

“Nem tudom, hogy képes-e rá. De ő az a típus, aki ha fizikailag képes rá, akkor biztosan jót tenne neki egy év nálunk, mielőtt 2014-ben visszatér az F1-ben. Szeretnénk folytatni a pilóták F1-es visszatérésének sikeres támogatását. Egy F1-es versenyzői állás után a Pirelli tesztpilótai munkája a legjobb a világon!”

Ha Kubica visszatérne, a Pirelli autója igen ismerős lenne számára, hiszen utolsó évében pont ezt a Renault R30-astz vezette. Hembery leszögezte, hogy a tesztautó immár marad is, nem próbálják újabbra cserélni, a 2014-es szabályváltozások miatt nem lenne értelme.

“Valószínűleg nincs értelme. “Jövőre már 2014-re tesztelünk, ahhoz pedig semmilyen autó nem releváns. Szóval valószínűleg csak frissítünk egy kicsit a Renault-n.”