Ötszázadszor tankol Shell üzemanyagot a világbajnokságban 845. alkalommal rajthoz álló Ferrari Szingapúrban, a jubileumot egyedi festéssel ünneplik a maranellóiak. A motorsport egyik leghosszabb együttműködésének tiszteletére az F2012 első és hátsó szárnyára is “500 Races” felirat kerül.

Egy négyperces filmet is forgattak a jeles alkalom tiszteletére, az anyagban a pilóták mellett Luca di Montezemolo Ferrari-elnököt és a csapatfőnök Stefano Domenicalit is megszólaltatják. Nyilatkozik a világbajnok John Surtees, illetve a 89 éves, argentin José Froilan Gonzalez, aki elsőként nyert Ferrarival F1-es versenyt 1951-ben. Szombaton a motorsportokra szakosodott művész, Michael Turner ad át a Shell által rendelt festményt Domenicalinak, Fernando Alonsónak és Felipe Massának.

“Emlékszem a 400. verseny ünneplésére, vagyis több mint száz futamon szerepeltem már a Scuderiánál” – mondta Massa. “Ez egy nagyon fontos jubileum, mert a Shell nemcsak partner, üzemanyag- és kenőanyag-szállító, hanem együtt dolgozik velünk az autó tökéletesítésén is. Minden versenyre újításokat viszünk, ezek egy része olykor például az olajjal kapcsolatos. Sok pont múlhat ilyen apróságokon is, úgyhogy az elismerés egy része a Shellt illeti.”

Mivel a Santander nemrég 2017-ig meghosszabbította szerződését a Ferrarival, a Szingapúri Nagydíjon erre utaló festés is lesz a hátsó szárnyon.