Kubica megint ralin bukott 2 Robert Kubica 2011 elején szenvedett drámai balesetet egy kis olaszországi ralin, amikor Škodáját felnyársalta a szalagkorlát. A lengyel F1-pilóta testének jobb oldala súlyosan sérült, főképp a jobb karja károsodott, amelyet a mai napig nem tud 100 százalékosan használni.

A lengyel azóta számos műtéten esett át, rehabilitációs programja bő egy éve folyik, és bár az F1-es visszatéréstől saját bevallása szerint is nagyon messze van még, szerencsére már képes versenyszerűen autót vezetni. A múlt hétvégén a balesete óta első ízben állt rajthoz egy kis, helyi jelentőségű olasz ralin, amelyet meg is nyert.

Ezen a hétvégén egy másik, kicsivel komolyabb versenyen indult, a San Martino di Castrozza Ralin, de győzelem helyett most balesettel végződött a történet, amikor Subaru Impreza WRC-jével leszaladt az útról és a domboldalon a fák közé zuhant szombaton.

A jó hír, hogy sem Kubicának, sem navigátorának, Jakub Gerbernek nem esett baja, a kár csak anyagi, az autót kell majd helyrehozni.

A videón Kubica korábbi, shakedownos balesete látható, később alaposabban összetörte az autót.