Massa: Nincs nálam jobb jelölt 2 Felipe Massa ferraris szerződése az idény végén lejár, a brazil pilóta pedig az év túlnyomó részében nem hozta azt, amit a maranellói csapatnál várnának. Monacóban, Silverstone-ban, Belgiumban volt egy-egy jó hétvégéje, szombaton pedig a monzai időmérő is jól sikerült számára, de az elmúlt időszakban inkább az a vélekedés alakult ki, hogy hosszabbításra nem számíthat, talán erre utalt a Ferrari elnöke is pénteken.

Massa a fentiek ellenére még nem írta le a ferraris jövőt, szerinte a csapat nem is nagyon találhatna olyat, aki pótolhatná őt.

“Sokan pályáznak a helyemre, de én nem látok olyat a piacon, aki jobb lenne nálam. Magam helyett csak olyasvalakit tudnék elképzelni mint Hamilton vagy Vettel, de ők nem elérhetők” – mondta a spanyol El Mundo Deportivónak.

A brazil kitért arra, hogy bár a ferraris jövője bizonytalan, ez nem befolyásolja abban, hogy mindent megtegyen a csapat és Alonso idei sikeréért.

“2013-ra egyelőre nincs szerződésem, de segíteni fogom Fernandót. Profi vagyok, ennek megfelelően fogok viselkedni.”

Massa pillanatnyilag 129 ponttal van elmaradva a bajnoki éllovas spanyoltól, de szerinte nem ő maga teljesített ennyire rosszul, hanem Alonso van csúcsformában: “Az F2012 nem nyerő autó, de Fernando egyszerűen tökéletes!”

A pilóta 3. rajthelye kapcsán a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is világossá tette, mit is vár: “Ott az autónk a második sorban, Felipének óriási lehetősége van a verseny megnyerésére – önmaga, a csapat és a jövője érdekében is.”