Fernando Alonso volt az egyik áldozata a Belga Nagydíj rajtbalesetének, a bajnoki éllovas kiesett, nullázott a futamon. A spanyol visszatekintve inkább a pozitívumokat emelte ki:

“Jól vagyok, csak a bal vállam fáj egy kicsit. Rögtön a baleset után jártam az orvosi központban, minden rendben van. Igazából nem tudom, mi történt, megelőztem a két Saubert, aztán úgy éreztem, mintha elgázolt volna egy vonat. Az ütközés után pár másodpercig az autóban maradtam, de aztán kigyulladt az autó, beindult a tűzoltókészülék, a habtól pedig nem kaptam levegőt. Próbáltam szólni a csapatnak, hogy megvagyok, de nem tudtam. Azonban azt mondhatom, hogy a baleset jelentette pech ellenére szerencsés vagyok, hogy egy ilyen eset után pár nap múlva újra autóba ülhetek. Ez is bizonyítja, mennyire biztonságosak a mai kocsik.”

Alonso személyesen a balesetet okozó Romain Grosjeant sem hibáztatta, de kitért arra, hogy a fiatal versenyzőknek fegyelmezettebbnek kellene lenniük, már az F1 előtt meg kellene szokniuk a felelős hozzáállást.

“Nem haragszom Grosjeanra, egyértelműen nem szándékos volt a dolog, én pedig csak a rossz időben a rossz helyen voltam. Inkább csak úgy látom, hogy egyes pilótáknak kevesebbet kellene kockáztatniuk a rajtoknál. Mostanában mintha szokás lenne ez az alsóbb kategóriákban, jobb lenne, ha már a karrierjük kezdetétől hozzászoknának, hogy tartsák magukat a szabályokhoz.”

Alonso a nullázás ellenére is az élen maradt a bajnokságban a riválisok nem hoztak rajta veszélyesen sokat, Hamilton pedig semmit.

“Kár a történtekért, mert tekintetbe véve, hogy Felipe hogy ment, biztosan esélyem lett volna a dobogóra. Egy kicsit veszítettem az előnyömből Vettellel, Webberrel és Räikkönennel szemben, de Hamiltonhoz képest semmit, pedig a McLaren mai formáját látva valószínűleg ő a legveszélyesebb ellenfelem. Most a Ferrari hazai versenye, Monza jön, a vörösök ott hagyományosan erősek, remélem, hogy örömet okozhatunk a szurkolóknak és kicsit billenthetek a mérlegen!”

Ahogy Alonso utalt rá, Massának végre újra volt egy jó futama, a brazil a rajtbalesetnek köszönhetően keveredett előre, de versenyképes is maradt, végül az 5. helyen ért be.


“Jó verseny volt és az ötödik hely szép eredmény, ha belegondolunk, honnan rajtoltam. A startnál megelőztem mindkét Red Bullt, de aztán ki kellett húzódnom balra, hogy elkerüljem az autókat és ezzel el is veszítettem az előnyt, amit nyertem. Sajnálom, ami a csapattársammal történt, mert a versenytempónk alapján jó eredménye lehetett volna.”

“Igaz azért, hogy a pálya második szektorában eléggé küszködtem, de az elsőn és a harmadikon nagyon gyors voltam. Az egykiállásos stratégia nekünk nem volt járható út, de jól dolgoztunk és gyors voltam, amikor kellett. Nem tudom, hogy ez a futam befolyásolja-e a jövőmet, de igazán elégedett vagyok – ahogy tegnap délután nem voltam az -, mert ezen a pályán mindig jól megyek.

“Most a hazai futamunk, Monza következik, egy teljesen egyedi pálya, nehéz megmondani, ott milyen lesz az erősorrend, de természetesen csodálatos lenne ott is versenyképesnek lenni és jó eredményt hozni a szurkolóink előtt.”