Lewis Hamilton mclarenes szerződése 2012 végén lejár, a hosszabbítást pedig egyre csak húzza a 2008-as bajnok. Hamilton korábban arról beszélt, hogy a versenyeken nyert trófeák megtartása az egyik fő feltétele – ezeket a McLaren-vezér Ron Dennis hagyományosan Wokingban őrzi -, de pletykák szerint sokkal inkább pénzügyi okok vannak a háttérben. Hamilton és a menedzsmentje több pénzt akarhat.

“Ez itt üzlet. Nagyon nyitott, őszinte ember vagyok, de azért üzletiesen is kell gondolkodnom. Nagyjából ugyanott tartunk, mint az év elején. A háttérben folyik a munka, én nem foglalkozom vele túl sokat. Azok csinálják, akiket ezért fizetek” – mondta Spában.

Egy másik interjúban így beszélt: “Sok ütközési pont van. Az ember nem írja alá rögtön az első szerződést, amit elé tesznek, mert az általában szar. Egyelőre semmi sincs aláírva, semmi nem dőlt el.”  

Úgy tudni, a McLaren már hajlana a magasabb fizetésre is, cserébe azonban hosszú, több évre szóló szerződést íratnának alá Hamiltonnal, a pilóta ellenben nem akarja lekötni magát, szeretné, ha lenne esélye versenyképesebb autóba átülni, ha úgy adódik.

“Nem tudhatjuk, mi lesz 2014-ben, mert akkor nagyot változnak a szabályok. Szóval nem tudhatjuk, hogy akkor hol lenne a legjobb.”

Bár maradáson kívül nem igazán van alternatívája Hamiltonnak, a Mercedes, a Lotus és a Ferrari is igen valószínűtlen lenne, a versenyző azt mondta, hogy a mclarenes “patthelyzet” ellenére biztosan nem hagyja ki a 2013-as idényt.

“Nem fogok hátat fordítani az F1-nek. És különben is, miért hagynék ki egy évet? Fiatal vagyok még, ilyen biztosan nem fordul elő” – szögezte le.