Hockenheimben röppent fel, hogy a Brit Nagydíj hétvégéjén a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost és a technikai igazgató, Giorgio Ascanelli összekülönbözött, ezért az olasz szakember “szabadságra ment”. A kirúgást hivatalosan nem erősítették meg, de Ascanelli sem Németországban, sem a Hungaroringen nem volt ott.

A csapat ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo sem tudja pontosan, mi is a helyzet, de reméli, hogy az augusztusi szünet lehetőséget ad az ügy rendezésére. Ő visszavárja Ascanellit.

“Hockenheimben téma volt ez, Giorgio pedig valóban nem volt ott. Hogy aztán megoldható-e a szünetben? Talán jókor történt ez, a szünidőben mindenki újra átgondolhatja a dolgot. Talán Spára minden rendbe jön, minden visszakerül a régi kerékvágásba, vagy esetleg történik valami változtatás” – mondta az ifjonc, hozzátéve, hogy ő nem kíván nagyon mélyen belefolyni ebbe.

“Bőven van mivel foglalkoznom, ez inkább a vezetőség, Franzék dolga, ők oldják meg.”

Ascanellit egyébként hírbe hozták már a Ferrarival, a “szabadsága” az ilyenkor szokásos, átszerződés előtti kényszerpihenőt takarhatja, míg bennfentesek szerint a Toro Rossónál a korábban a Force India és Sauber technikai igazgatójaként dolgozó, a svájci csapatot az idény előtt elhagyó James Key kerülhet.