Emlékezetes, hogy 2010-ben a Koreai Nagydíj rendezése kis híján elbukott, mert a vadonatúj versenyhelyszínen csúnyán elmaradtak a munkával és egy héttel a futam előtt még az aszfaltozáson dolgoztak Jongamban.

Úgy tűnik, az Amerikai Nagydíj új otthona, az austini Circuit of the Americas esetében nem lesz hasonló blama, igen jól haladnak a felkészüléssel. A múlt hét végén a pálya teljes hosszában befejeződtek a feltöltési, alapozási munkálatok és pénteken a rajt-célegyenesre fel is került az első aszfaltréteg.

A pályáról azt is büszkén jelentették, hogy a legkorszerűbb és leghatékonyabb biztonsági technológiákat alkalmazzák, a gumifalak helyett a más pályákon – Monaco, Barcelona, Melbourne, Monza, Valencia, Silverstone, Szingapúr, India és Abu-Dzabi – is egyre terjedő műanyaghabos TecPro ütközőket telepítenek, a kerítéseket pedig a Geobrugg szállítja – az általuk kifejlesztett rendszer nagyon gyorsan szerelhető, rugalmas és elképesztően teherbíró, a drótháló egyetlen, 4 mm-es szála 2,2 tonnát bír el.

További jó hír a november 16-18. között rendezendő Amerikai Nagydíj szempontjából, hogy már most, augusztus első napjaira sikerült eladni az összes állójegyet, és a lelátókra is már csak korlátozott számban tudnak belépőket kínálni, azaz az érdeklődés órási, valószínű a telt ház.