F1: Szócsata Hamilton szerződéséről 1
F1: Szócsata Hamilton szerződéséről 2

F1: Szócsata Hamilton szerződéséről

F1: Szócsata Hamilton szerződéséről

F1: Szócsata Hamilton szerződéséről 5
F1: Szócsata Hamilton szerződéséről 6
Fotó megosztása:
F1: Szócsata Hamilton szerződéséről 7 Lewis Hamilton mclarenes szerződése az idény végén lejár, az esetleges hosszabbítást pedig cseppet sem sieti el. Mark Webber Red Bull-os újraszerződése előtt fennált a lehetősége, hogy a 2008-as bajnok inkább oda megy a mclarenes folytatás helyett, sőt egyesek a Lotushoz való átigazolását is meglebegtették, de legvalószínűbbnek azért a közös folytatás látszik. Hamilton nemrég azt mondta, hogy a nyári szünetben tárgyal majd a szerződésről.

Amikor csütörtökön a BBC 5 Live rádiója a McLaren vezérét, Hamilton egykori mentorát, “második apját”, Ron Dennist kérdezte a szerződési helyzetről, az angol egy kicsit furcsa hangnemben válaszolt:

“Nem tudom, miért is ne a mi autónkban ülne Lewis ezután is. De azt hiszem, az emberek egy kicsit tévedésben vannak, amennyire én tudom, én fizetek neki, szóval a kérdés az, hogy mi akarjuk-e alkalmazni őt ezután is, és nem fordítva” – szögezte le Dennis, aki korábban arra utalt, hogy Hamilton fizetéscsökkentésre számíthat az új szerződésben.
 
A múlt hétvégén, Hockenheimben ott volt Hamilton menedzsmentje a XIX Entertainment vezetője, Simon Fuller is, ami alapján egyesek azt feltételezték, már meg is kezdődtek a tárgyalások. A pilóta cáfolta ezt és Dennis szavaira is reagált, az övéhez hasonló rideg hangnemben.

“A menedzserrel egy szót sem beszéltünk a szerződésről. Nem kapkodunk, majd a nyári szünetben leülünk majd valamikor. Nem tudom pontosan, mit is mondott Ron, mit kérdeztek tőle, szóval nem az én dolgom véleményezni. De engem nem is érint, hogy mit beszél, az én főnököm Martin (Whitmarsh, csapatfőnök)” – mondta.