F1: A maximumot hozta a Force India 2 A Force India jó ideje kimondottan versenyképes, de a szerencse nem állt a csapat mellé. A középmezőny bajnoki csatájában minden pontocska számít, így a silverstone-i csapat igen bizakodóan vághat neki a vasárnapi Német Nagydíjnak, miután a kvalifikáción mindkét pilótájuk az első tízbe jutott, miközben a fő riválisok közül a Sauber teljesen kimaradt a top10-ből, a Williamst pedig csak Pastor Maldonado képviseli az élbolyban.

Mark Webber hátrasorolása miatt Nico Hülkenberg a második sorból, Michael Schumacher mellől rajtolhat, így a dobogó is reális lehetőség, de a német inkább nem kiabál el semmit.

“Nagyon izgatott vagyok, mindig különleges dolog jól kvalifikálni, a hazai pályán pedig főleg. Az időmérőn volt minden, mentünk száraz gumin, átmenetiken és rendes esőgumikon is. A legnehezebb a Q3 volt, akkor fel is úsztam a felvezető körömön. Szerencsére folytatni tudtam, de tapadás nem sok volt. Amikor ennyire elölről rajtolunk, akkor nyilván szeretnénk is minél előbb végezni, remélem, jó futamom lehet! Valószínűleg száraz lesz holnap, sok gyors autó van mögöttünk, szóval nagyon alaposan meg kell fontolni a stratégiát.”

A tulajdonos-főnök, Vijay Mallya is igen elégedetten nyilatkozott:

“Úgy gondolom, a nehéz körülmények között sikerült a maximumot hoznunk, elégedettek lehetünk, mindkét autó bejutott a top10-be. Nico Webber hátrasorolása után megörökli a második soros rajthelyet, kiváló esélyünk lesz az élen küzdeni. Paul is bizonyította, hogy jól megy az esőben és ő is versenyképes lesz holnap. Újra megmutattuk, hogy bármilyen körülmények között jól teljesítünk, holnapra száraz időt jósolnak, minden adott egy izgalmas versenyhez!”