F1: Hamilton mérföldkőhöz érkezik 2 Mintha csak tegnap lett volna, hogy a McLarennél bemutatkozott a GP2-es bajnok újon, Lewis Hamilton 2007-ben, pedig már öt és fél év eltelt azóta, az angol a hétvégén a jubileumi, 100. futamára készül.  

“Igyekeztem gyorsan magam mögött hagyni a csalódást keltő silverstone-i hétvégét, már másnap az olimpiai lánggal futottam, azóta pedig már Hockenheimre koncentrálok. Hihetetlen, de a hétvégén már a 100. Forma-1-es futamom jön. Elképesztő, mert úgy emlékszem az elsőre, mintha csak tegnap lett volna, úgy tűnik, ilyen hatással van az emberre az F1.”

A mostanában gyenge McLaren kilátásairól nem akar beszélni a hétvége előtt, inkább csak a Német Nagydíjnak otthont adó pályát elemzi a 2008-as bajnok. Nem titkolja, hogy a korábbi nyomvonal jobban tetszett neki.

“Mindig is nagyon bántam, hogy túl későn érkeztem meg az F1-be ahhoz, hogy a régi, klasszikus hockenheimi nyomvonalon versenyezhessek, amely kilométereken keresztül az erdőben futott és csak pár gyors sikán törte meg. Óriási lehetett minimális leszorítóerő mellett szélárnyékban követős csatákat vívni, várni a pillanatot, amikor előzni lehet.”

“De azért az új nyomvonalat is szeretem, igazi versenyzésre való pálya. A hátsó egyenes végi hajtű klasszikus előzési pont, és általában az egész vonalvezetés segíti a követést. Hockenheimben most először használjuk majd a DRS-t, ami még izgalmasabbá teheti majd a versenyt.”

A csapattárs, Jenson Button hangsúlyozza, hogy a csapat amolyan most vagy soha helyzetben van, a következő két hétvégén kiderül, hogy van-e esélyük még valamire idén vagy sem. Még a nyári szünet előtt bele kellene húzni.

“A nyári szünet előtti utolsó, dupla versenyhétvége nagyon fontos lesz az egész csapat számára. A kiábrándító futamok után fontos, hogy Németországban és Magyarországon élni tudjunk a lehetőségekkel! Nehéz lenne megjósolni, hol állhatunk majd a teljesítményt illetően – Valencia és Silverstone egyértelműen nehéz futam volt számunkra, de úgy gondolom, nem a valódi tempónkat láttuk. Idén végig tényleg teljesen problémamentes hétvége kell ahhoz, hogy a versenyen mindent ki tudjunk hozni az autóból, Németországban pedig pontosan ezt is szeretnénk elérni.”