Felipe Massa utoljára a 2008-as szezonzárón, a Brazil Nagydíjon nyert F1-es futamot.

A 2009-es hungaroringi balesetet követő visszatérése óta nem egészen ugyanaz a pilóta, mint régen, a brazil a dobogóra is lassan két éve jutott fel legutóbb, még a 2010-es Koreai Nagydíjon. 2011-ben már sosem jutott az 5. helynél magasabbra, 2012-t pedig egyenesen katasztrofálisan kezdte, az idény kezdetétől állandóak voltak az elküldéséről szóló spekulációk.

Massa végül Monacóban kezdett magára találni és bár a körülmények és a hibák miatt egy darabig még nem jött igazán jó eredmény, a múlt héten Silverstone-ban végre összejött egy jó futam, 4. lett. Egy friss interjúban elárulta, hogy pszichológus segítségét is igénybe vette a javuláshoz.

“A rossz eredmények pszichológiailag is hatottak rám. De kerestem egy pszichológust, terápiát kaptam. Az utolsó pillanatig mindent meg fogok tenni, mert hiszem, hogy változhatnak a dolgok” – hangsúlyozta eltökéltségét, majd újra leszögezte, hogy a 2009-es baleset fizikailag semmilyen nyomot nem hagyott nála.

“Nem vagyok hülye, de már unok ezzel foglalkozni. Nem csak gondolkodtam ezen, de 45 ezer vizsgálatot is végigcsináltam. Az összes orvos azt mondta, hogy nincs semmi, ami befolyáslná a teljesítményemet” – mondta a Revista Espn magazinnak

Míg a Ferrari  – kifelé legalábbis – mindig kiállt Massa mellett, a pilóta elmondta, hogy rosszul esik neki, hogy a brazil sajtó “99 százaléka” viszont ellene fordult mostanra.

Massa ferraris szerződése 2012 végén lejár, egyelőre nem tudni, hogy maradhat-e. A Ferrari Mark Webberrel tárgyalt a lehetséges pótlásról, de a csapat a héten hangsúlyozta, hogy messze van még a döntés, nem kapkodnak.