Ugyan vasárnap még igen visszafogottan beszélt a jövőről Mark Webber és maga a csapatfőnök, Christian Horner is párhetes időtartamot jósolt az új tárgyalásokra, a címvédő csapat ma délelőtt bejelentette, hogy az ausztrál pilóta újabb egy évig, 2013-ban is  náluk marad.

“2007 óta a Red Bullnál vagyok, ezalatt kilenc futamot nyertem. Dagadok az önbizalomtól, nagyszerű formában vagyok. Jól ismerem a csapatot, nagyon jól érzem magam itt – együtt fejlődtünk az évek alatt, így helyesnek tűnik még egy szezont a Red Bull-lal maradni. A csapat folyamatosan dolgozik a további javuláson, bizonyítottuk már, hogy együtt győzni tudunk” – mondta a 35 éves pilóta. “Nagyszerű, hogy a Silverstone-i győzelem után jelenthetjük be ezt, és alig várom, hogy a jövő évben is a csúcson versenyezzek!”

“Végső soron könnyű döntés volt a maradás. Érdekes volt az elmúlt pár hónap, de a folyamatosság, a további közös munka iránti vágyam nagyon erős volt. Kapcsolatban voltam a Ferrarival is, de úgy döntöttem, itt maradok” – állította, hozzátéve, hogy ahogy eddig, most is csak egy évre tekint előre, a 2013 utáni jövője teljesen nyitott.

A csapatfőnök szerint teljesen logikus volt a közös folytatás:

“Mark nagyszerűen versenyzett az első kilenc futamon, igazán meggyőzően teljesített. A Forma-1-es sikereinek túlnyomó részét a Red Bull-lal érte el, együtt 10 pole-t, 9 győzelmet és 31 dobogós helyezést szereztünk. Mivel mindkét oldalról erős volt a szándék a folytatásra, logikus volt az együttműködés meghosszabbítása, örömmel jelentjük be tehát, hogy Mark 2013-ban is nálunk versenyez.”

Webbert lehetett volna Felipe Massa utódja, a Red Bull-nál maradása azonban azt eredményezheti, hogy a többi topcsapatnál sem mozdulnak majd a nagyok.

Lewis Hamilton szerződése lejár 2012 végén, de a Red Bullnál már nincs helye, a Ferrarinál nehéz elképzelni őt, a Mercedesnél pedig csak októberben születik döntés Michael Schumacher jövőjéről, így a 2008-as bajnoknak is látszólag csak a hosszabbítás marad. Igaz, a Daily Mail mai számában azzal állt elő, hogy a Lotus is képben lehet nála.

A versenyképes pótlás hiánya és a pilóta javuló formája Massa helyzetét is megerősítheti, nem lenne meglepő, ha ő is kapna még egy egy-két éves szerződést Maranellóban.