F1: A Ferrari-vezér nem siratja a győzelmet 2 2011-ben Mark Webber szerezte meg a pole-t Silverstone-ban, de a futamot Fernando Alonso nyerte. A múlt hétvégi Brit Nagydíjon épp fordítva alakult, Alonso a pole-ból indulva majdnem végig vezette a versenyt, de a kicsit elkalkulált gumistratégia miatt végül az ausztrál győzött.

A Ferrari így is jó eredményt ünnepelhetett azért, hiszen a spanyol második helye mellé Felipe Massa is hozott egy negyediket. Az elnök, Luca di Montezemolo is a pozitívumokat emelte ki.

“A vasárnapi eredmény nagyon fontos volt és egy nagyszerű pole pozíciót követett. A bajnokság jelenlegi szakaszában bizonyítottuk, hogy bármilyen pályán és körülmények között versenyképesek vagyunk. Visszagondolva az év elejére, óriásit javultunk azóta, de továbbra is leszegett fejjel kell mennünk előre, keményen kell dolgozni, mert még mindig nem a miénk a legjobb autó. A Ferrariként pedig nem lehet más célunk, mint hogy a mi autónk legyen a leggyorsabb minden pályán!” – mondta hétfőn az elnök, majd a versenyzőket méltatta.

“Fernando a nagyszerű kvalifikáció után nagyszerű versenyt futott, hosszú idő után pole-t szerzett a Ferrarinak. És nagyon örülök neki, hogy Felipe is nagyon gyors volt, keményen küzdött egész hétvégén. Fontos volt ez a számára és a csapatn számára is, hisz részben az általa hozott pontoknak köszönhető, hogy a második helyre léptünk előre a konstruktőri bajnokságban.”

“Büszke vagyok a Ferrari dolgozóinak eddigi munkájára, de még büszkébb leszek arra, amit szerintem elérhetünk még az idény további részében” – motiválta az embereit Montezemolo.