Felipe Massa siralmasan kezdte a 2012-es szezont, de a brazil az autó javulásával párhuzamosan kezdett magára találni, Monaco óta versenyképes, még ha az eredmények eddig nem is igazolták ezt. A Brit Nagydíj azonban végre problémamentesen zajlott számára, hozott is egy 4. helyet. Természetesen igen pozitívan nyilatkozott a versenyt követően:

“Jó verseny volt, örülök, hogy végre jó eredményt hoztam magam és a csapat számára! Futamról futamra javul a helyzet, mostanra már a dobogóért küzdhettem. Most történt meg, de igazából már Montrealban és Valenciában is lehetséges lett volna, szóval nem csak mázliról van szó. Tovább kell kell hajtanom, ahogy az elmúlt hónapokban tettem, és akkor jönnek az eredmények is.”

Hogy ez elég-e ahhoz, hogy bebiztosítsam a helyem a Ferrarinál? Miért is ne lehetne, ha hozni tudom az eredményeket?” – tette hozzá.

A csapatfőnök, Stefano Domenicali is nagyon dicsérte Massát a futam után:

“30 igen értékes pontot szereztünk itt Silverstone-ban. Fernando már sokadjára nagyszerű versenyt futott, a legtöbb riválisával szemben megint növelte az előnyét. De hadd mondjam meg, hogy legfőképp Felipe szereplésének örülök, aki az időmérőn harcban volt a pole-ért, a versenyen pedig az utolsó pillanatig a dobogóért küzdhetett. Nagyon szép eredményt hozott, ami különösen fontos számunkra a konstruktőri bajnokságban, hiszen az idei legnagyobb merítésünkkel most előre is léptünk a második helyre.”