Lewis Hamilton mclarenes szerződése az év végén lejár, a hosszabbítással pedig még mindig kivár a 2008-as bajnok. A pilóta nemrég már arról beszélt, hogy tudja, mit szeretne és készen áll a szerződési tárgyalásokra, de azt nem mondta el, hogy tulajdonképpen merre akar indulni.

A hosszabbítás tűnne természetesnek, de 2013-ban a Mercedesnél, a Red Bullnál és a Ferrarinál is üresedés lehet. Hamilton azt mondja, hogy a közös múlt ellenére a McLarenről is hideg fejjel gondolkodik, a szerződés nem érzelmi kérdés számára.

“Naná, hogy Ron (Dennis, McLaren-vezér) azt mondja, hogy velünk kezdted a pályafutásodat. Ezt mindig elmondja. És mindig köszönetet is mondok neki azért, amit értem tett. Legutóbb a montreali győzelmem után is megköszöntem neki, hogy lehetőséget adott nekem. De nem hiszem, hogy a szerződési tárgyalásban ez szerepet játszhat. A biznisz az biznisz” – mondta.

A kérdésre, hogyan haladnak a tárgyalások, így felelt: “Gyakorlatilag minden eldőlt már, de egyelőre semmit nem mondhatok erről.”

Hamilton szavai alapján felmerülhet, hogy nem a McLarennél folytatja, a Red Bullhoz való szerződés is elképzelhető. Köztudott, hogy nagyon szeretne Adrian Newey által tervezett autót vezetni, Mark Webber helyzete pedig egyelőre ugyanolyan, mint Hamiltoné, még nincs szerződésre 2013-ra. Ha a spekulációk beigazolódnak, az ausztrál jövőre a Ferrarihoz mehet Alonso mellé, Hamilton pedig így átülhetne a Red Bullba.

Webber egyébként szintén nagyon titkolózik, vasárnapi győzelme – amely idén már a második volt – után egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy ezek után ugye örömmel marad a Red Bullnál jövőre is, amire az ausztrál csak annyival válaszolt, hogy “a jövő évben is a Forma-1-ben leszek”.

Hamilton amúgy maga is kikottyantott egy kis Red Bull-os igazolást sejtető mondatot. Fernando Alonso nemrég arról beszélt, hogy a mezőnyben csak ő és Hamilton képes arra, hogy egy gyengébb autóval is győzni tudjon bármikor, Sebastian Vettel még nincs ezen a szinten. Amikor a mclarenest szembesítették a spanyol kijelentésével, így felelt:

“Nekem is megvan a véleményem ezt illetően, de nem illő elmondanom. De mindenképp érdekes lenne mindhármunkat ugyanolyan autóban látni! Lehet, hogy Fernandónak igaza is van. Voltam már Fernando csapattársa, és nagyon szívesen lennék Sebastian csapattársa is. Nekem nem jelentene gondot.”