F1: Räikkönen kifutott az időből 2 Hiába tűnik esélyesnek, a Lotus továbbra is győzelem nélkül áll, a Brit Nagydíjon Kimi Räikkönen az 5., csapattársa, Romain Grosjean pedig a 6. helyet szerezte meg. Räikkönen úgy látja, hogy a stratégia és az autó is megvolt egy sokkal jobb eredményhez, de az első kör kavarodásában veszített, így lemaradt:

“Az első pár kanyar rendben volt, de ki kellett kerülnöm az előttem lévő autókat, kiszorultam a kerékvetőre, pozíciót veszítettem. Kíváncsi lettem volna, hol végzek, ha sikerült volna Webber előtt maradnom a rajt után, de még Lewis is megelőzött. Keményen küzdöttem aztán, az autó is erős volt, főleg a kemény gumikon. Ha jobb lett volna a rajt, sokkal jobb eredményt hozhattam volna, de ilyen a versenyzés, néha nagy árat kell fizetni az első kör miatt. A végén meg elfogytak a körök, mielőtt megelőzhettem volna Massát.”

Grosjean még rosszabbul járt a rajtot követően, ütközött a Force Indiá-s Paul di Restával, így az első kör végén azonnal a bokszba kellett hajtania és a mezőny legvégére került, onnan kapaszkodott vissza az élbolyba.

“Volt egy kis kavarodás a 3-4. kanyarban, én voltam kívül. A Force India a belső íven jött, a hátsó kerekével koccolta a szárnyamat. Kár, de ezekben a helyzetekben nem lehet sokat tenni. Legjobb a pole-t megszerezni, úgy nincs sok gond az első kanyarokban.”

“Az eredmény magában nem túl jó, de a teljes futam alakulása, az, hogy a 22. helyről lettem 6, nagyon is az. Orrkúpcsere után sikerült pontszerző helyig kapaszkodni, egészen hihetetlen – a csapat nagyszerű munkát végzett, fantasztikus autót adtak. Az egykiállásos stratégia egy kicsit rizikós volt, de jól működött, a pályán is jókat csatáztam Buttonnal, Hamiltonnal és Rosberggel, igazán élveztem” – mondta a francia.

Bár egyértelműen több is lehetett volna Silverstone-ban az 5-6. helynél, a Lotusnál azért így is van ok az örömre, az újabb erős pontszerzéssel a csapat megelőzte a McLarent a konstruktőri bajnokságban, és a 3. helyen állva a Ferrarihoz képest is csak 8 pont a lemaradásuk.