Kobajasi Kamui alaposan elmérte a féktávot második bokszkiállásánál, csak úgy dőltek a szerelők, ahogy a japán megérkezett a kerékcserére. Szerencsére a Sauber egyik elütött embere sem szenvedett komoly sérüléseket, saját lábukon tértek vissza az orvosi központból.

A Sauber a Twitteren jelezte, hogy az egyik elütött szerelő a hüvelykujján sérült meg, míg a másiknak a lábán keletkeztek horzsolások és vágások. Kobajasi az eset után rögtön bocsánatot kért, elismerte, hogy hibázott.

“Az én hibám volt, csúnyán elnéztem a féktávot” – mondta Kobajasi. “Nem nagyon tudtunk gyakorolni száraz körülmények között, így nem igazán tudtam, mennyire nyomhatom. Túl sok volt, elnézést kérek a csapattól.” David Coulthard, a BBC szakkommentátora nem csinált nagy ügyet az esetből: “Mutassanak nekem valakit, aki még sosem követett el hibát!” – kommentált a skót.

A versenybírók azért nem voltak ennyire elnézőek, a stewardok a futam után 25 ezer eurós pénzbírságot szabtak ki Kobajasira a kapkodós bokszkiállás miatt.