Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone azt mondja, hogy mostanra minden csapattal, így a korábban jobb feltételeket követelő Mercedesszel is, sikerült megegyezni a sportágat keretbe foglaló szerződés, a Concorde Agreement 2013-tól érvényes új változatáról.

“Teljes az egyetértés. Csak a jogászokkal tárgyalunk, miért ezt a szót és miért nem amazt használtuk, a szokásos jogászkodás, de minden rendben van. Pénzügyi téren kész a megegyezés” – állította.

Az új Concorde életbe lépése után Ecclestone a technikai szabályok terén is szeretne változást. Jelenleg ezeket a Forma-1-es csapatok műszaki főnökeiből álló FIA Műszaki Munkacsoportja készíti elő, majd a Forma-1-es Bizottság önti formába és a Motorsport Világtanács hagyja jóvá. A kisember szerint a teljes folyamatot a csapatoka kellene bízni.

“Most meg kéne néznünk, hogyan születnek a műszaki szabályok. A csapatoknak – igaz, nem mindegyiknek – kellene őket írniuk. Az ő zsebükre megy a dolog, nem az FIA fizet. A nagy, hosszú távon részt vevő csapatokra kellene bízni, a Ferrarira, a McLarenre, a Mercedesre és talán a régi motoros Williamsre, döntsék el ők, mit szeretnének!”