A tervezettnél másfél órával tovább tartott a Brit Nagydíj időmérő edzése, a szakadó eső miatt kellett megszakítani a kvalifikációt. Sebastian Vettel végül a negyedik helyet szerezte meg, de tart attól, hogy káoszba fullad a vasárnapi verseny.

“Olyan lesz, mint a lottó, ha ilyenek maradnak a körülmények” – mondta Vettel. “Nagyon kemény nap lesz. Tessék, máris újra esik és valószínűleg holnap is ez lesz. Hosszú verseny előtt állunk.” Vettel úgy véli, kicsit gyorsabb is lehetett volna a Q3-ban, de elégedett a második rajtsorral.

“Ilyen körülmények között abszolút jó a második rajtsor. Sajnos, a vége nehéz volt, talán egy olyan kör volt, amikor a körülmények hozzávetőleg ideálisak voltak. Nagyjából tiszta kör volt, de elkövettem néhány hibát, de így megy ez. Néha megy, néha nem annyira.”

Vettel szerint jó döntés volt a piros zászló. “Nem kérdés, meg kellett szakítani az edzést, a versenyirányítás a legjobb döntést hozta. Tulajdonképpen a nézőknek lehetett a legnehezebb, mi a száraz garázsban ültünk. Sajnálom a szurkolókat, de az időjárást nem tudjuk manipulálni.”