F1: Szárazon Alonso a leggyorsabb 2 Pénteken mindkét edzésen végig esett, de a Brit Nagydíj szombat délelőtti edzésén száraz pálya fogadta a Forma-1-eseket. Mivel azonban az edzés végére már esőt jósoltak, senki nem lustálkodott, a csapatok igyekeztek minél több száraz gumis kört megtenni, minél több adatot gyűjteni az egy óra alatt.

A kemény, majd a lágy gumik is előkerültek, a leggyorsabb végül Fernando Alonso lett, de Jenson Button bekoptatott keménnyel is igen jó kört futott, mindössze másfél tizeddel maradt el a ferraristól. A Lotus tempóját Romain Grosjean és Kimi Räikkönen, Sebastian Vettelt fogták közre. Hamilton a másik McLarennel a 6. helyen zárt.

Befért még a top10-be Pastor Maldonado, minkét Sauber és a Force Indiá-s Nico Hülkenberg is.

Bár a versenyív száraz volt a silverstone-i aszfaltcsíkon, a rázókövek, a műfű és egy két nedvesebb folt alaposan megnehezítette a pilóták dolgát. Alonso például a célegyenes-ráfordítóban állt keresztbe a pályán, a sauberesek pedig egy körön belül hibáztak, Sergio Perez az első szárnyát is elvesztette. Több más megcsúszás, pályaelhagyás is akadt.

A mercedeses Nico Rosberg csak a mezőny végében zárt, ugyanis a csapat olajszivárgást talált nála, szét kellett szedni az autót. A Marussia újoncát, Charles Picet is meglátogatta a technika ördöge, a francia ifjonc az edzés első felében leállt a pályán, és bár az autó visszajutott a garázsba és a csapat dolgozott rajta, amint kiment, újra leállt.

A száraz edzés szoros erőviszonyokat mutat, de a délután 14 órakor kezdődő kvalifikáció akár teljesen más képet és sorrendet is mutathat majd, ugyanis az edzés leintése után újra esni kezdett.

Brit Nagydíj, 3. szabadedzés, 2012.07.07.