F1: Rossz gumikat kapott Räikkönen 2 Eredménye alapján a Lotus mindkét pilótája bejutott a Q3-ba a Brit Nagydíj időmérő edzésén, de újabb mért köröket már csak Kimi Räikkönen futhatott. Romain Grosjean a Q2 végén eldobta az autót, beásta magát a kavicságyba, így csak a bokszból nézhette a finálét. “Nagyon bosszantó, ami történt, elnézést kérek a csapattól” – mondta a francia.

“Erős volt az autónk, de néha történnek hibák. A köröm nem különbözött túlságosan az előzőtől, de annyi különbség mégis volt, hogy attól besodródjak a sóderágyba. Nagyon csúszós volt a pálya, ennél jobbat érdemeltünk volna. Remélem, hogy holnap tudunk javítani és értékes pontokat szerezhetünk. Hosszú verseny lesz, a körülmények miatt a rajtpozíció nem annyira fontos. A Q3 kihagyása miatt maradt friss intermediate gumim is, meglátjuk, mi történik.”

Kimi Räikkönen Michael Schumacherhez hasonlóan extrém esőgumikkal kezdte a Q3-at. A hétszeres bajnok lehet, hogy pole-t bukott ezzel, jobb döntéssel a finn is előrébb kerülhetett volna a hatodik helynél. “Kicsit rossz döntést hoztunk az esőgumikkal, így csak egy köröm volt a közteseken” – nyilatkozta Räikkönen.

“Lehettem volna gyorsabb is. Ezen felül a KERS-szel is gondom volt, próbáltuk megjavítani a piros zászlós szakasz alatt. A hatodik helyen vagyunk, ez távolról sem katasztrófa, de lehetett volna jobb. Az időjárás miatt mindenkinek trükkös volt ez az edzés, a versenyen még nagyobb lesz a vízfüggöny. A rajongók biztosan jól fognak szórakozni!”