Az előrejelzéseknek megfelelően kitartó esővel fogadta péntek délelőtt az F1-eseket Silverstone, az első edzés igen vizes körülmények között zajlott.

Az autók mind csak a teljes esőgumikkal léptek pályára, komoly tesztmunka pedig nem is igazán folyt, így a köridőkkel egyáltalán nem érdemes foglalkozni, jó néhány nagyobb név épp csak ki-kinézett.

Az eső nem jött jól a Pirellinek, a gumigyártó szerette volna kipróbálni új, kísérleti kemény keverékét, de erre esély sem volt. A McLaren az eső miatt a fejlesztései egy részét nem pakolta fel az autóra, a Force Indiánál pedig annyit szerelgették az új kipufogórendszert, hogy végül épp a tesztelése maradt el, di Resta és a most épp lehetőséget kapó tartalékos, Jules Bianchi is szinte végig a garázsban vesztegelt.

A jótékonysági akció keretében fényképekkel borított Red Bullon is új kipufogó tűnt fel egyébként.

A már említett Bianchi mellett a Williamsnél és a HRT-nél is a tartalékosok vezettek, az előbbi alakulatnál az edzéseken rendszeresen vezető Valtteri Bottas, a sereghajtónál a Barcelonában bemutatkozott Dani Clos ült az autóban.

A vizes, tócsás pályán szinte mindenki megcsúszott, megpördült itt-ott, de komoly incidens nem történt.

Az egyik hazai hős, Button attól tart, hogy a körülmények miatt nem sok jut majd a nézőknek:

“Ahogy látom, egész hétvégén esni fog. A gond az, hogy korlátozott számú gumink van, szóval nem hiszem, hogy túl sokat körözünk majd. Elkeserítő, mert nagyon sok szurkoló van itt, dacolva az esővel. De igyekszünk megtenni, ami belefér.”

Brit Nagydíj, 1. szabadedzés, Silverstone, 2012.07.06.