A hároméves kihagyás után 2010-ben visszatért Michael Schumacher azonnal három idényre szóló szerződést kötött a Mercedesszel, mindig is azt mondta, hogy hosszú távú projektként gondol a második karrierjére, és “valami nagyot” szeretne a német gyártóval közösen elérni.

Az idő azonban lassan elfogy, a szerződés lejár. A 43 éves Schumi idén az előző két évinél jobb formában van, de a Mercedes hibái miatt egészen a nyolcadik futamig, a két héttel ezelőtti Európa Nagydíjig kellett várnia valami tisztességes eredményre – Valenciában azonban végre meglett az első dobogó.

Schumacher a pechszéria közben hangsúlyozta, hogy az nem befolyásolja majd a jövőről szóló döntését, de a valenciai siker után is sietett leszögezni, hogy a dobogó nem dönti el a kérdést automatikusan.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn kedden azt állította, hogy Schumacherrel “hat héten belül” megtárgyalják a folytatást, de tegnap Silverstone-ban kiderült, hogy a veterán másképp gondolja ezt. Amikor az esetleges szerződéshosszabbításról kérdezték, tömören és egyértelműen felelt: “Az én részemről biztosan nem lesz döntés október előtt.”

Ha Schumacher nem marad, a helyére legesélyesebbnek a Force Indiánál versenyző Paul di Resta látszik.

A hétszeres bajnok a silverstone-i kilátásokról is beszélt csütörtökön, nem titkolta, hogy örül a hétvégére szóló esős előrejelzéseknek.

“Egyértelműen jó lehetőséget jelentene számunkra. Jobb esélyeket nyújtana, mint egy száraz futam. Ha visszatekintünk Malajziára, ott nem voltunk erősek a vizes pályán, de azóta m,ár rájöttünk, miért, ahogy Ausztrália után arra is, hogy miért nem voltunk jók a szárazon. Jó alkalom lenne ez a bizonyításra, szóval örülnék egy kis esőnek a megfelelő időben.”