Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone ősszel már 82. születésnapját ünnepli majd, így természetes, hogy érdemes gondolkodni az utódlásán, mert ha a korrupciós ügyébe nem is bukik bele, előbb utóbb a természet gondoskodik róla, hogy távozzon a sportág éléről.

Konkrét, komolyan vehető jelöltből eddig nem sok akadt, de a brit Times F1-es szakírója, Kevin Eason most arról ír, hogy esetleg a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner léphetne a jó öreg Bernie helyére.

A Jaguar romjain 2005-től új csapatot építő Horner kimondottan közeli, jó viszonyt ápol Ecclestone-nal, “egy húron pendülnek”. A 38 éves csapatfőnököt korábban a Ferrarival is hírbe hozták egyébként, azaz vezetői alkalmasságában sokan hiszen, és ezt az elmúlt három év sikerei is alátámasztják.

Eason úgy tudja, az FIA-n belül is komolyan számolnak Hornerrel. “Csapatfőnökként mit érhetne még el Christian? Túl okos ő ahhoz, hogy ne unjon bele, hogy minden évben ugyanazt csinálja. Szerintem megpróbálná” – idézett egy névtelenül nyilatkozó FIA-s bennfentest az újságíró.

Egy paddockbeli forrás így vélekedett a Guardianben: “Szerintem senki nem tudja majd pótolni Bernie-t, a helyét majd egy igazgatótanács veszi át. De Christian fontos szerepet játszhat majd ott. Elnézve a többi csapatfőnököt, ő az egyetlen (aki alkalmasnak tűnik erre)”, hozzátéve azonban sokaknak nem kedvence Horner, mert “mindenre nemet mond”.

Az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, a csapat építésében az első években Horner mellett fontos szerepet vivő David Coulthard is alkalmasnak tartaná volt főnökét:

“Csapatfőnökként már bizonyított és még többre is képes. Azonban nem vagyok benne biztos, hogy Bernie-t lehetséges pótolni.”
 
A spekulációk ellenére maga Horner azt mondja, hogy nem kérne Ecclestone munkájából:

“El sem tudom képzelni. Én nem lennék alkalmas erre a szerepre. Nagyon is elégedett vagyok a mostani munkámmal. Nem is hiszem, hogy van egyetlen olyan személy, aki képes lenne arra, amit Bernie végez. És amennyire Bernie pörög, amúgy is messze van még a váltás…”