Adrian Sutil 2007-től 2011 végéig a Spyker/Force Indiánál versenyzett, ahol az időnkénti kapkodás és hibák mellett azért alapvetően gyors volt és ha az autó bírta, pontokat is hozott. A németet tavaly év végén ejtette a silverstone-i alakulat, helyére Nico Hülkenberg került, míg Sutil a 2011-es Kínai Nagydíjat követő dulakodás miatti bírósági ügyével volt elfoglalva.

Sutilt végül másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték január végén, mire az amúgy sem túl kedvező ítélet megszületett, “elment mellette” a szezonkezdet, nem tudott F1-es munkát szerezni 2012-re.

A 29 éves pilóta azonban nem mondott le a száguldó cirkuszról, Valenciában is ott volt a paddockban menedzserével, újra arról beszél, hogy a visszatérésre készül.

“Nagyon szeretnék idén versenyezni, de pillanatnyilag annyit tehetek, hogy nem görcsölök, várok a lehetőségre. Kapcsolatban vagyunk, tárgyalunk néhány csapattal, a visszatérésre koncentrálok. Bízom benne, hogy lesz helyem” – mondta a spanyol Grand-Prix Actualnak, hozzátéve, hogy tesztpilótai állás akadt volna számára, de az nem érdekelte.

Sutil a német Motorsport-magazin.comnak is nyilatkozott, ott azt hangsúlyozta, hogy próbál pozitívan gondolni az idei kényszerpihenőre:

“Amikor visszatérek, azt mondom majd, hogy jót tett ez a kihagyás, fontos volt a második karrierem szempontjából. Persze nagyon szeretnék most is versenyezni, de néha jobb bölcsnek lenni és tanulni a helyzetből. Amikor visszatérek, még erősebb leszek, ez biztos.”

A svájci Blick egyébként azt pedzegeti, hogy Sutilnak esélye lehet jövőre a Saubernél, ahol a pár éve nagy ígéretként indult Kobajasi Kamui lassan a mexikói Sergio Perez árnyékába szorult.