Szezonbeli legjobb eredményét érte el a Force India az előző versenyen, a valenciai Európa Nagydíjon ötödik és hetedik helyet hozott az istálló. Az együttesnek fontos lenne, hogy lendületben maradjon, a Brit Nagydíj a főhadiszállás miatt egyik hazai versenyének számít. “Angliában van a gyárunk, ez a második hazai versenyünk” – mondta Vijay Mallya csapatfőnök.

“A Valenciában szerzett 16 pontnál többet még soha nem gyűjtöttünk egy hétvégén. Ezek a pontok nagyon értékesek, meg kell tartanunk ezt a lendületet. Készültünk néhány új fejlesztéssel, készen állunk egy újabb jó eredményre.”

Paul di Resta szerint pozitív hangulatban utazhat a Force India Silverstone-ba. “Nagy erőt ad nekünk a valenciai teljesítmény” – magyarázta a skót. “Optimista vagyok, szerintem tudjuk ilyen erősen folytatni a bajnokságot. Számomra ez a legnagyobb verseny, a brit szurkolóktól fantasztikus támogatást kapok. Már kedden-szerdán is remek a hangulat, sokan jó korán megérkeznek a kempingbe.”

“Ez a pálya remekül megmutatja, mire képes egy Forma-1-es autó. Mindenki a Maggottsról és a Beckettsről beszél, de ilyen kanyarok tényleg sehol máshol nincsenek. Az új rész hozott néhány extra előzési lehetőséget is.”

Nico Hülkenberg úgy véli, jól jött a valenciai eredmény a csapatnak. “Kellett ez az eredmény, hogy közel maradjunk a Sauberhez és Williamshez” – vélekedett Hülkenberg. “Nekem is nagy lökést adott, régóta vártunk valami ilyesmire. Silverstone-ról jó emlékeim vannak, ez az egyike az igazi klasszikus versenyeknek. Eltökéltnek és bátornak kell lenni ezen a szűk, szupergyors pályán, de nincs annál jobb érzés, ha sikerül összerakni egy tökéletes kört.”