F1: Sokat vár Silverstone-tól a Sauber 2 A Brit Nagydíjjal folytatódik hétvégén a bajnokság, a futamtól a Sauber mindkét pilótája jó eredményt vár. “Alig várom ezt a versenyt, nagy várakozásokkal futok neki” – nyilatkozta Kobajasi Kamui. “Silverstone az egyik kedvenc pályám. Az autónk mindig jó volt a közepes és nagy sebességű kanyarokban, a C31-es teljesítménye azonban a lassabb részeken is jobb. Úgy gondolom, hogy ez alapján nem lehet problémánk a pálya 2010-ben bemutatkozott új szakaszával.”

“Noha a Valenciában történtek miatt öthelyes rajtbüntetést hozok magammal, optimista vagyok. Bennünk van, hogy valami különlegeset érhetünk el, egy kicsivel több szerencsében reménykedem.”

Csapattársához hasonlóan Sergio Perez is kedveli a brit pályát. “Nyertem itt a Forma-3-ban és a GP2-ben is, a tavalyi F1-es versenyem sem volt rossz” – nyilatkozta a mexikói. “Hetedik lettem, 2011-ben nem volt ennél jobb versenyeredményem. Szerintem az autónk jó lesz Silverstone-ban, újabb dobogós helyért akarok küzdeni.”

“Silverstone-ban még nehezebb előzni, mint Valenciában, az időmérőnek ezért nagy jelentősége van. Jobb rajthelyre lenne szükségem, mint amilyeneket mostanában hoztam. Kedvelem a gyors, hullámzó kanyarokat, de nemcsak ezért várom a versenyt: Oxfordban éltem három évig, van néhány barátom Angliában.”