A Mercedes AMG három futamot is hazaiként él meg egy idényben, hiszen a Mercedes otthona, Németország mellett ott a névadó szponzor, a Petronas miatt Malajzia, a német márka motorgyára pedig az angliai Brixworth-ben, a csapat központja pedig Brackley-ben van, tehát a Brit Nagydíj is otthoni verseny.

Az Európa Nagydíjon visszatérése óta első dobogós helyezését elérő Michael Schumacher is a futam jelentőségét, nagyon szeretné, ha a valenciai forma érvényesülne most is.

“A silverstone-i verseny minden évben különleges alkalom. Egész egyszerűen az autóversenyzés otthona, mindig is lenyűgözött a brit szurkolók lelkesedése, versenyzőként óriási ezzel szembesülni.  Személy szerint felemás emlékeim vannak a pályáról, jók, kevésbé jók és egészen furák is. Hogy idén mi lesz, azzal inkább még várjunk. Idén sok verseny alakult már egész másképp, mint ahogy számítani lehetett.”

“Természetesen szeretném a Valenciában megszerzett lendületet továbbvinni, Silverstone-ban is nagyot alakítani, főképp, hogy ez az egyik hazai futamunk. Mondanom sem kell, hogy szeretnénk büszkévé tenni a brackley-i és brixworth-i dolgozókat a hétvégén!”

Nico Rosberg gyakorlatilag veterán csapattársa szavait visszhangozza a Brit Nagydíj előtt:

“Silverstone nagyszerű futam számunkra, mert az összes csapattagunk ott lesz a családjával. Nagyon szeretem a hétvége hangulatát és a nagyszerű brit szurkolókat! A legjobb eredményem eddig egy harmadik hely ezen az izgalmas pályán, természetesen szeretném ezt megjavítani most, de idén nagyon nehéz jósolgatni. Nehéz pálya, a gyors kanyarok dominálnak. Nehéz megtippelni, mennyire fekszik majd nekünk, de bízom benne, hogy jó eredményt hozhatunk!”