Hiába versenyképes az autó, a Lotusnak idén még még valahogy nem jött össze a győzelem. A dobogós helyezések gyűlnek, de az utolsó lépés még hiányzik. A csapatnál mindenki egyre türelmetlenebbül várja a nagy pillanatot, evés közben valóban megjött az étvágy.

“Ha az idény előtt megkérdezték volna, hogy elégedett lennék-e néhány dobogóval, azt mondtam volna, hogy igen, de most hogy már voltak jó eredményeink, többet akarok! Az elmúlt pár futamon nem mindig jöttek a várt eredmények – sikerült jó helyezéseket hozni, de bosszant, hogy még nem tudtam győzni. De meggyőződésem, hogy ha sikerült mindent jól elcsípni, meg lehet az is” – mondta a legutóbb a 2. helyen beérő Kimi Räikkönen.

A finn ugyan általában nem osztályozza a pályákat, de a hétvégi Brit Nagydíj helyszíne, Silverstone tényleg a szíve csücske:

“Mindig jó érzés Silverstone-ban versenyezni. Elég szép múltam is van ott. 1999-2000-ben, a nemzetközi versenyzői karrierem elején igazi otthonnak számított számomra, talán a nosztalgiát érzem, amikor újra oda megyünk. Silverstone-ban mindig fúj a szél, gyakran eshet is, sokféle lehet az időjárás, de én mindig élvezem a pályát. A körülmények gyorsan változhatnak, ez nehezíti az autó beállítását, de ez is az angliai versenyzés része, és mindenki ugyanebben a cipőben jár.”

“A kezdetektől fogva az egyik kedvenc pályám, gyors, jó ritmusú, a győzelem pedig nagyszerű érzés Silverstone-ban. Nyertem már a Formula Renault-ban, aztán 2007-ben a Ferrarival is – nagyszerű lenne megint, főleg, hogy a gyárunk ott van a szomszédban.”

Räikkönen valenciai 2. helye eredetileg csapattársának, Romain Grosjeannak “járt volna”, de a francia ifjonc autója megadta magát. A pilóta nem titkolja, hogy elkeserítő volt a pálya széléről nézni a futam folytatását, de az Európa Nagydíj összességében így is pozitív volt:

“Azt hiszem, Silverstone-ba még magabiztosabban megyünk. Még jobban értjük az autót. Jó volt a valenciai meleg hétvége, sok munkát tudtunk elvégezni, sokat elemeztünk. Silverstone egy gyors pálya, szerintem jó versenyt hoz majd. Valenciában komolyat léptünk előre, olyan dolgokra jöttünk rá, amelyeknek hasznát vesszük majd az idény további részében. Alig várom, hogy Silverstone-ban a gyakorlatba is átültessük őket!”

“Valenciában nem sikerült a célba érés, de nem rajtam múlott. Engem is ugyanúgy bántott, mint a csapatot. A győzelem is a pakliban volt, de kicsúszott a kezünkből. De türelmesnek kell lenni – Valenciába nem jött el az első győzelmem, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb meglesz. Nagyszerű dolog bajnokok ellen küzdeni, a nagy csapatokkal versenyezni. Mostanra mi is nagy csapat vagyunk!”

“Tavaly nyertem Silverstone-ban a GP2-ben, szóval nem vagyok túl rossz a pályán! Nehéz, de élvezetes, az év egyik leggyorsabb pályája, legendás kanyarokkal. A csapat számára is különleges futam lesz, hiszen a gyár nagyon közel van a pályához. Öröm lesz találkozni mindenkivel, igazán keményen dolgoznak. A verseny után is ott leszek, remélem, valami csillogót is vihetek majd magammal!”