Fernando Alonso két hete Valenciában megcsinálta, ami rajta kívül idén még senkinek sem sikerült, Malajziai után az Európa Nagydíjon is győzött, ő az első kétszeres futamgyőztes. A ferraris a 11. helyről rajtolva ért a csúcsra, bár ebbe mások balszerencséje is besegített Sebastian Vettel az élről esett ki, míg a veszélyes Romain Grosjean mögüle.

A mclarenes Jenson Button a hétvégén arról beszélt, hogy nem egészen érti, miért ünneplik annyira Alonsót a győzelem miatt, amikor Sebastian Vettel volt az, aki a kiesése előtt földbe döngölte az mezőnyt.

“Elég nagy seggnyalás ment mostanában. Nem értem ezt, elég fura. A Forma-1-es pilóták többsége nagyon tehetséges, sokan küzdhetnek majd még a bajnoki címért, de Fernando így is az egyik legkiemelkedőbb versenyző.”

“Amikor a dolgok összeálltak, meg is nyerte a hazai futamát. Néha sikerül megcsinálni, néha nem, olyankor a falban végzed. De hogy ijesztően jó lett volna? Nem. Egyszerűen jól tette a dolgát, ahogy a csapata is jól dolgozott a stratégiával.”
 
“Az ijesztő a Red Bull volt! Sebastian tempója elképesztő volt, nagyon pörgött, óriási előnye volt a mezőnyhöz képest. Jó ideje nem láttunk már ilyesmit.”

A valenciai győzelem után Alonso viszonylag szép előnnyel vezet a bajnokságban, Button pedig a fentiek ellenére el is ismeri, hogy a ferraris nagyszerűen szerepel:

“Megdolgozott ezért, sikerült a csapatot is felsorakoztatnia maga mögé. Ezzel semmi gondom nincs is. Jó helyzetben van, és nem gondolom, hogy azért, mert más technikát kapna, mint Felipe. Egyszerűen jobban dolgozik azzal, amije van és talán egy kicsit nagyobb a befolyása a csapatra.”

“Ha ellene versenyzel és sikerült megverni, az igazán különleges érzés. Nagyon tisztelem őt, mert nem csak gyors, a versenyhez még nagyobb érzéke van, mint az időmérőhöz, és képes a megfelelő emberekkel körülvenni magát. Intelligens pilóta és emiatt veszélyes is, de bízom benne, hogy most már véget ér a sikerszériája. Megvolt a hazai győzelem, most már mi jövünk!”

Buttonnak eddig nem hogy a hazai győzelem, de még a hazai dobogó sem jött össze 11 idény alatt, így nagyon szeretné, hogy a hétvégi Brit Nagydíjon megtörjön a jég. A silverstone-i győzelem nagyon sokat jelentene számára.

“Ha győzök Silverstone-ban, nagyon meg fogok hatódni. Az igazán különleges lenne. Olyan lenne, mint amikor annyi év próbálkozás után végre megnyertem a bajnoki címet, az is nagyon sokat jelentett. Talán nem sírnék, mint egy kislány, de nagyon elérzékenyülnék.”