A 2010-ben és 2011-ben is mindkét bajnoki címet begyűjtő Red Bull Racing körül mindig történik valami. A csapattal kapcsolatban felmerült már a költségcsökkentési egyezmény megszegése, a riválisok rendszeresen panaszolják be a fejlesztéseiket az FIA-nál, de a csapatnál úgy érzik, hogy néha még a futamon is ellenük dolgoznak, legutóbb Valenciában például gyanúsnak találták a biztonsági autó beküldését akkor, amikor Vettel magabiztos előnnyel vezetett és kettős mércét láttak érvényesülni Michael Schumacher büntetésének elmaradása miatt, amikor szerintük Sebastian Vettel ugyanilyen hibáért korábban bokszutca-áthajtást kapott.

A Red Bull motorsportprogramjának főnöke, a tulajdonos Dietrich Mateschitz jobbkeze, Helmut Marko úgy látja, az elmúlt egy-két évben eléggé rájuk szálltak.

“Ha a versenyhétvégére gondolunk, szép, sima dolognak tűnik, de valójában elég nehéz számunkra. Mindig annyi az intrika! Ha Martin Whitmarsh (McLaren-főnök) kellemes napot kíván, máris kezdek izgulni, hogy vajon mire készül már megint” – nyilatkozta az osztrák a Motorline.cc-nek, kiemelve, hogy több oka is van annak, hogy pont őket piszkálják.

“Az elsődleges ok, hogy mi nem vagyunk autógyártó vagy hagyományos konstruktőr. Azért meg még jobban neheztelnek ránk, hogy a Ferrari mellett nekünk is sikerült nagyszerű alkut kötnünk Bernie Ecclestone-nal, ami nemcsak pénzügyileg, de a presztízs szempontjából is jó. Ezért nehéz a dolgunk mostanában.”