Fernando Alonso a múlt hétvégi valenciai utcai versenyen fantasztikus győzelmet aratott, a spanyol lett az első idén, aki két futamon is győzött. Mivel Sebastian Vettel és Lewis Hamilton kiesett, a ferraris a bajnokságban is szép előnyre tett szert, de Jaime Alguersuari arra figyelmeztet, hogy a Red Bull tempója alapján velük kell számolni a favoritként.

“Sebastian Vettel és Lewis Hamilton kiesése miatt Alonso nagyon jó helyzetbe került a győzelmével a bajnokságban, de messze még a vége! Alonso fantasztikusan kapaszkodott előre a 11. helyről, nagyon kiegyensúlyozottan és nagyon gyorsan vezetett. Furcsa, kicsit kaotikus futam volt, sokat kiestek, ez is segített neki egy kicsit, de nagyszerű munkát végzett, megérdemelte a győzelmet” – írta a BBC-nél vitt rovatában.

“Azonban az idei év nem csak a futamgyőzelmekről szól, bizonyítja ezt, hogy Alonso és Webber az első és a második a bajnokságban. A kulcs, hogy a jó helyen légy a jó időben, mindent ki tudj hozni a hétvégéből, ha győzni nem tudsz, akkor jó lesz a 3-4. hely is, jobb, mint a kockáztatás.”

“De a Red Bull nagyot fejlesztett az autón Valenciára, Vettel tempója mutatta, hogy most már az övék a legversenyképesebb autó. Előnyben vannak a riválisokkal szemben, Vettel visszazárkózhat. Hosszú az idény, bármi történhet még, de pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a Red Bull van a legjobb helyzetben” – állította a spanyol ifjonc.

A Toro Rossótól tavaly két és fél szezon után ejtett Alguersuari nem titkolta, hogy rossz volt csak kívülről néznie a hazai versenyt, de igen magabiztosan beszélt a további F1-es jövő lehetőségéről.

“Nagyon hiányzik az F1-es versenyzés, nagyszerű lenne ebben az évben részt venni. Nagyon szoros, lehet játszani a stratégiával, fontosak a gumik.”

“Egyelőre türelmesen várok, de meggyőződésem, hogy jövőre újra az F1-ben leszek egy jó csapatnál. Pillanatnyilag jók a kilátások. Még csak 22 éves vagyok, de már 31 pontot gyűjtöttem a Forma-1-ben, a BBC-s munkával és a Pirelli tesztpilótájaként pedig igyekszem még jobban kiismerni önmagam, fejlődni, hogy szép jövőm legyen az F1-ben.