Bár a verseny első felét a pole-ból indulva uralta Sebastian Vettel, a címvédő számára keserves véget ért az Európa Nagydíj, amikor műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. Fernando Alonso nagyszerű vezetéssel az idényben elsőként duplázni tudott a valenciai utcai versenyen, a győzelemmel pedig szép előnyre tett szert a bajnokságban.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ennek ellenére nincs túlságosan elkeseredve, bízik benne, hogy a szerencse és a pech a teljes idény folyamán kiegyenlítődik.

“Fernando nagyszerű munkát végzett, minden egyes futamon pontot szerzett, de a statisztika szerint neki is lesz majd rossz hétvégéje a húszból. Remélhetőleg kiegyenlítődnek a dolgok az idény során. Másoknak is volt már rossz napja, Lewis sem ért célba, nekünk pedig így is sikerült 8 ponttal növelnünk az előnyünket a konstruktőri versenyben” – mondta az angol, aki szerint Vettel valenciai tempója nagyon is jó előjel, az Európa Nagydíjnak ez az egyik pozitívuma számukra.

“Uraltuk a versenyt, ezért elkeserítő volt, hogy Vettel kiesett. A Renault-val közösen tanulunk majd ebből és remélhetőleg nem ismétlődik meg ez. Vigaszt meríthetünk azonban abból, hogy Seb tökéletesen uralta a versenyt, elképesztő tempója volt. Szóval tudjuk, hogy az autónk gyors, az legutóbbi három futamon miénk volt a pole, ami igazán biztató.”