Bernie Ecclestone több évtizedes álma volt, hogy New York felhőkarcolóinak árnyékában rendezzek Forma-1-es futamot. Tavalyra az álom a megvalósulás útjára is lépett, amikor bejelentették, hogy Manhattannel átellenben, a Hudson túlpartján New Jerseyben rendeznek majd utcai futamot 2013-tól.

A kezdeti pozitív hírek után azonban Ecclestone idén jó néhányszor kétségbe vonta már, hogy jövőre megtartják a versenyt, mintha szándékosan akarná bizonytalanságban tartani a szervezőket, akik újra és újra kénytelenek bizonygatni, hogy elkészülnek 2013-ra.

Az F1 ura a hétvégén Valenciában megint beszélt a második USA-beli futamról, a BBC-nek nyilatkozva egyenesen kizárta a jövő évi megrendezést.

“Nem, biztosan nem lesz (2013-ban verseny)” – mondta, majd egy vargabetűvel mégis lehetségesnek nyilvánította a dolgot.

“Ha befejezik a pálya építését, biztosítanak minket arról, hogy meglesz, akkor ott lesz a versenynaptárban, simán” – állította a kisember.

Ki érti ezt?

A leendő utcai pálya nyomvonalát a Kanadai Nagydíj után Sebastian Vettel már kipróbálta egy utcai autóval, a kétszeres bajnok így nyilatkozott akkor: “Fantasztikus, hogy elsőként vezethetek az új pályán. Egyértelmű, hogy Forma-1-es autóval nagy kihívást jelent majd. Nagyon különleges ez a helyszín, a manhattani felhőkarcolók látképe valószerűtlen hangulatot teremt. Nagyon tetszik!”